kapat

09.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Son umudu da söndü
Ceza ertelemesini öngören yasa 14 Ocak tarihine kadar çıkmazsa Erbakan, cezaevine girecek

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, bir yıllık hapis cezası kesinleşen kapatılan RP'nin yasaklı Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın "karar düzeltme" talebini reddetti. Başsavcılığın bu kararı ile Erbakan'ın mahkumiyet aldığı davada, iç hukuk yolları da tükenmiş oldu. Hoca'nın cezaevinden kurtulabilmesi için, ifadeye dayalı suçlarda ceza ertelemesini öngören yasal düzenlemenin Erbakan'ın cezaevine gireceği 14 Ocak 2001 tarihinden önce yürürlüğe girmesi gerekiyor. TBMM bu tarihe kadar düzenlemeyi gerçekleştiremezse, Erbakan cezaevine girecek ve bir yıllık mahkumiyet kararına karşılık 4 ay 24 gün hapis yatacak. Erbakan'ın "karar düzeltme" talebinin reddedildiğine ilişkin açıklamayı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı vekili Erol Öcal dün yaptı.

AİHM'YE GİDECEK
Açıklamada, Diyarbakır 1 No'lu DGM tarafından verilen ve Yargıtay 8. Ceza Dairesi tarafından onanan mahkumiyet kararının, yeniden incelendiği belirtilerek, "İlgili dairenin onama kararında, temyizde öne sürülen sebeplerin karşılandığı, hükmün esasına ilişkin her hangi bir hususun inceleme dışı bırakılmadığı anlaşılmış olup, karar düzeltmeyi gerektirecek başkaca bir neden görülmediğinden talebin reddine karar verilmiştir" denildi. Erbakan, "karar düzeltme" talebinin reddine ilişkin gelişmeyi de AİHM'ye götürecek.

HOCA NASIL KURTULUR?
Erbakan'In cezaevinde kurtulabilmesi için ifadeye dayalı suçlarda ceza ertelemesini öngören yasal düzenlemenin 14 Ocak 2001'den önce yürürlüğe girmesi gerekiyor. Basın yayın yoluyla işlenen suçlarda ceza ertelemesini öngören yasal düzenlemeyi iptal eden Anayasa Mahkemesi, ifadeye dayalı suçlara ilişkin ertelemede ayrım yapılamayacağına dikkat çekerek, basın yayın yolu dışında işlenen ifadeye dayalı suçlarda da ceza ertelemesine gidilmesi gerektiğine işaret etmişti. Düzenleme 14 Ocak'tan önce yürürlüğe girerse Hoca kurtulacak.

Ersin BAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır