kapat

09.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Para değil giyecek verelim
MHP'li Ahmet Çakar, Meclis'te verilen giyim yardımının başka ihtiyaçlara kullanılmasını eleştirdi

Mecliste, personelin yazlık ve kışlık olmak üzere 2 kez giyim yardımı almasına rağmen kıyafetine gereken özeni göstermemesini eleştiren MHP'li İdare Amiri Ahmet Çakar yeni bir öneri getirdi. Çakar, Meclis bütçesinin görüşüldüğü TBMM Başkanlık Divanı toplantısında, meclis personeline para olarak yapılan elbise yardımının, kumaş ya da elbise olarak verilmesini istedi.

Personelin giyim parasını başka işlerde kullanıp, eski elbiselerle dolaştığını belirten Çakar, ayrıca birimlere göre tek tip elbise verilmesini de istedi. "Elbise yardımı yapıyoruz, ama ödenen paraya karşılık personel elbise almıyor. Başka ihtiyaçlarına kullanıyorlar. TBMM'nin personelinin iki dirhem bir çekirdek giyinmesi lazım. Bu nedenle tek tip elbise önerisi getirdim" diyen Çakar, Meclis'te giyilecek kıyafetin standardını ve kalitesini belirlemek üzere bir çalışma yapılarak en uygun tipin seçilebileceğini vurguladı.

UCUZA GELİR
Ahmet Çakar, önerisiyle ilgili olarak SABAH'a şu açıklamayı yaptı: "Her birimde çalışanın elbisesi farklı olacak. Ceketin sol köşesinde hangi birimde çalıştığını gösterir yazı ve arma bulunacak. Kimin nerede çalıştığı elbisesinden anlaşılır. Toptan alınacağı için ucuza mal olur" dedi.

Nevin BİLGİN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır