kapat

09.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Meclis'i beğenmedi
Önceki gün Meclis oturumunu ilk kez protokol locasından izleyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP'nin Meclis'teki eksikliğini daha çok fark ettim" dedi

Deniz Baykal, önceki gün yaptığı Meclis ziyaretinde çok duygulu anlar yaşadığını, ancak tüm kişisel duygularını bir kenara bırakarak, görev bilinci ile izleyici koltuğuna oturduğunu söyledi.

Baykal, ilk kez yukarıdan gördüğü Yeni Genel Kurul Salonu'nu, diskoteğe benzetti, renklerini itici buldu. Baykal, "Renkler ve dekorasyon, tarihin süreklilik duygusunu kaybetmesine yol açmış" yorumunda bulundu. Milletvekillerinin cep telefonlarıyla konuşmasını ise "rahatsız edici" diye niteledi. Baykal, şöyle devam etti: "12 Eylül sonrasında da Meclis'e adım atmak istememiştim. Spor yaparken kullandığım eşofmanlar ve ayakkabılarım bile orada kalmıştı. 18 Nisan seçimleri sonrasında da Meclis'e gitmekte zorlanıyordum. Örneğin, çok sevdiğim arkadaşlarımın cenaze törenlerine bile katılamıyordum." CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, son seçimden önce Meclis'te bulunduğu süre içerisinde, duvarları süsleyen vitrayları bile fark edemediğini, son Meclis ziyaretinde ise, vitrayların güzelliği karşısında etkilendiğini ifade etti.

İLGİDEN MEMNUN
Meclis'e adım attığı ilk andan itibaren, polislerin ve Meclis görevlilerinin, gözlerinde "Sizin yeriniz burası. Bir an önce burada olmanız gerekir" ifadesini hissettiğini ve duygulandığını belirten Deniz Baykal, "Oturumu izlerken, CHP'nin Meclis'teki eksikliğini daha da çok fark ettim. Orada olsaydık, o konuşmalara verilecek doğru cevaplarımız vardı. Ama şimdi, Meclis dışındayız" dedi. Baykal, salonda olan bazı milletvekilli arkadaşları ile uzaktan gerçekleştirdiği selamlaşmalardan da memnuniyet duyduğunu sözlerine ekledi.

MEHMET AĞAR'DAN HOŞGELDİNİZ
Deniz Baykal, MHP'li TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu ile protokol locasına gelerek "Hoşgeldiniz" diyen Bağımsız Milletvekili Mehmet Ağar'ın, şahsına ve partisine yönelik ilgisine de teşekkür etti.

Okan KONURALP


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır