kapat

09.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Güneydoğu 'blues'la tanıştı
Bu yıl 11'incisi düzenlenen Efes Pilsen Blues Festivali ilk kez Güneydoğu'daydı

Güneydoğu'da ilk kez gerçekleştirilen Blues müzik konserine gösterilen aşırı ilgi, organizatörler kadar, konser veren ABD'li müzisyenleri de şaşırttı. Yaklaşık bin kişinin izlediği ve 4 saat süren konser sırasında The Holmes Brothers üyeleri coşturdu. Terör döneminin sona ermesi ile birlikte sosyal ve kültürel hayatı belirgin bir biçimde değişen Güneydoğu, blues müziğiyle tanıştı.

SALON TIKA BASA DOLDU
Efes Pilsen tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen konserlerin durağı bu kez Diyarbakır ve Antep'ti. Blues dünyasının önde gelen isimleri gitarist Long John Hunter, The Holmes Brothers ve Lil'Brian'ın 4 saat süren konserini sadece Diyarbakır'da bin kişi izledi. Sanatçıların bile "Müthiş bir olay, Kimse gelmez diye düşünürken, salon tıka basa doldu" diyerek şaşkınlığını dile getirdiği konserlere ilgi büyüktü. Daha çok gençlerin rağbet ettiği konseri izleyenlere 2'şer bardak biranın ücretsiz dağıtıldığı festivalde toplam 2 bin fıçı bira tüketildi!

HARLEM GİBİ
Konsere, Türkçe olarak "Yaşa Diyarbakır" sözleriyle başlayan The Holmes Brothers, salondakilerin coşkusunu daha da artırdı. Sahne önünün boş tutulduğunu gören grup üyeleri "Gelin" diyerek gençlerin yaklaştırdı böylece daha da sıcak bir ortam oluştu. Konser sonrası hayli memnun olduğu görülen sanatçılardan The Holmes Brothers üyeleri, "Diyarbakır'a gelmeden önce bize anlatılanlardan kimsenin dans etmeyeceğini düşünüyorduk. Ama iyi ki gelmişiz. Çok beğendik. Tıpkı Harlem gibi burası" dedi. Konseri izlemeye gelenler arasında genç kızlar çoğunluktaydı. Gençler, "Müthiş bir konser. Keşke daha önce gelselerdi. Diğer grupları da konser için bekliyoruz . Terör bitti, sıra eğlenmekte" dedi.

Hüseyin KAÇAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır