kapat

09.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Plaketleri arkadaşım attı
"750 plaketini denize attığı" şeklindeki iddiaları yalanlayan Kenan Evren, "Plaketleri ben değil, arkadaşım attı" diyerek kendisini temize çıkardı

Türk-Amerikan Gazeteciler Cemiyeti tarafından New York Türkevi'nde onuruna verilen resepsiyona katılan 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, burada yaptığı konuşmada basına bol bol göndermelerde bulundu.

Amerika'ya, bir kuruluşun Marmaris'te almak istediği liman için kredi aramaya geldiği ve ayrıca burada sağlık kontrolünden geçtiği şeklinde çıkan haberlerin kesinlikle doğru olmadığını vurgulayan Evren, "Sakın böyle sözlere inanmayın. Ne kredi arıyorum ne de sağlık problemim var. Buraya geliş amacım çok farklı" diye konuştu.

YANLIŞ ANLAŞILMIŞ
Basının haberleri bu şekilde çarpıtmasını hiç tasvip etmediğini belirten Evren, "Yalan yazan gazetecileri mahkemeye verseydim, sanırım çok para kazanırdım" dedi. Evren, son olarak geçtiğimiz günlerde pekçok gazetede çıkan "plaketlerini denize attığı" yolundaki haberlere hayret ettiğini söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Kesinlikle böyle bir beyanım olmadı. Sözlerim yanlış anlaşıldı. Plaketlerimi denize attım demedim. 'Bir arkadaşım attı' dedim. Binden fazla plaket vardı. Bunların 800'ünü askeri müzeye hediye ettim. Ama hala vermeye devam ediyorlar. O zaman 'Ne yapayım? Bunları denize mi atsam' dedim ama atmadım."

BASINI ATLATTI
Plaket konusunun ardından, her yıl Marmaris'teki 10 yakın arkadaşıyla çeşitli yerlere gezi düzenlediklerini anlatan Evren, "Geçen sene de Uzakdoğu, Singapur, Bangkok ve Hong Kong'u kapsayan bir geziye çıktık. Demek bunu iyi saklamışız ki o zaman hiçbir yerde görülmedi. Kendimizi çok iyi kamufle etmişiz" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır