kapat

09.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Binay: Yabancı sermaye programı garantiler
Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Şükrü Binay, yabancı sermaye girişinin, ekonomik programın başarısı için şart olduğunu söyledi

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Şükrü Binay, daha fazla yabancı sermaye girişinin sürdürülen ekonomik programın başarısını garantileyeceğini söyledi. Euromoney tarafından düzenlenen 'Türkiye: İş, Finans ve Yatırım' toplantısında konuşan Binay, "Bugüne kadar iyi bir performans gösteren ekonomik programın başarısının garantisi için güçlü bir doğrudan sermaye girişi olmalı" dedi.

Türkiye'nin bundan sonra yabancı sermaye desteğiyle büyüyebileceğine dikkat çeken Binay, "Büyüme beklentisi, 2000 için yüzde 6, 2001 için yüzde 4.5 ve 2002 yılı için de yüzde 5.8 olarak öngörülüyor. Bunların gerçekleşmesi için yabancı sermaye şart" diye konuştu.

Yabancı sermaye girişinin iç piyasadaki faizlerin düşüşü ile doğru orantılı olduğunu ifade eden Şükrü Binay, düşük faiz ve enflasyonun doğrudan sermaye girişini hızlandıracağını ve beraberinde büyümeyi getireceğini vurguladı.

'Sermaye girişi için özelleştirme şart'
Bu ülkelerdeki yabancı sermaye girişinin arkasındaki en önemli faktörün özelleştirme olduğunu ifade eden Şükrü Binay, Türkiye ve benzeri ülkelerin yabancı kaynak ihtiyaçlarının uzun dönemde de süreceğini belirtti. Bir ülke ekonomisine en yararlı kaynağın doğrudan yabancı sermaye girişi olduğuna işaret eden Binay, bunun arkasında özelleştirme olduğunu kaydetti. Uygulanan programın başarısını anlatan Binay, "Maliye politikalarında çok önemli iyileşme sağlandı. Faiz dışı fazla, bu yıl GSMH'nin yüzde 5.5'ine geriledi" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır