kapat

09.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Seçim notları...Seçim notları...Seçim notları...

Ölen vali kazandı
Senato seçim kampanyası sırasında 16 Ekim'de oğluyla birlikte geçirdiği uçak kazasında hayatını kaybeden Missouri Valisi Mel Carnahan, Demokrat Parti'den Senatör seçildi! Missouri halkı, yaşadığı zamanki icraatları sayesinde Cardahan'ı Cumhuriyetçi rakibi Jon Ashcroft'a tercih etti. Cardahan'ın yerine eşi Jen Carnahan, göreve geliyor.

Trilyonlar harcadı
New Jersey Demokrat Parti'nin senatör adayı John Corzine, senatör olmasından çok kampanyası sırasında harcadığı parayla dikkat çekti. Bir senatör adayının harcayabileceği en yüksek meblaya ulaşan Corzine, 60 milyon dolar (40.8 trilyon lira) harcadı. Demokrat Robert Byrd da 8'inci kez senatör seçilerek rekor kırdı.

Ermeni dostu kaybetti!
Sözde Ermeni soykırım tasarısını Amerikan Temsilciler Meclisi gündemine getiren California Cumhuriyetçi Parti vekil adayı James Rogan seçilemedi. California 27'nci bölgeden aday olan Rogan, 84 bin oy aldı. 100 bin oy alan Demokrat Adam Schiff, Meclis'e girdi. Rogan'ın Ermeni lobisiyle oy uğruna seçim için anlaştığı daha önceden açıklanmıştı.

Truman dalga geçmişti
Amerikan gazetelerinin dün düştüğü hatanın bir benzeri 1948 yılında da yaşanmıştı. Chicago Tribune gazetesi, Harry Truman ile Dewey arasındaki yarış sonucunu "Dewey Truman'ı yendi" manşetiyle vermişti. Seçimlerden bir gün sonra Başkan seçilen Truman, gazeteyi eline alarak kameralara poz verdi.

Ah o eski seçimler
* 1876'da B. Hayes ile Samuel L. Tilden arasında yapılan seçimde Hayes, bir oy farkla Başkan oldu.

* 9'uncu Başkan Harrison'a 1841'in kış aylarında göreve başladı. Teşekkür konuşması 105 dakika sürünce zatürre oldu, öldü.

* "OK" sözcüğü ilk olarak 8'inci Başkan Buren tarafından icat edildi. Yaşadığı "Old Kinderhook" bölgesini anlatırken kelimenin uzunluğundan sıkılan Buren, kısaca OK demeye başladı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır