kapat

09.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
CNN'e inandılar hata yaptılar
Amerikan seçimleri sona ermeden, George W. Bush'un seçimin galibi olduğunu ilan eden CNN Televizyonu, 11 ülke liderinin Bush'a kutlama mesajı göndermesine neden oldu

TÜRKİYE: DSP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit, partisinin Meclis Grup toplantısında Bush'u kutladığını söyledi. Bir de tebrik mesajı yayınladı. Ecevit, George W. Bush veya Al Gore'un başkan seçilmesinin Türkiye için farketmeyeceğini bildirerek, "İkisiyle de dost oluruz" dedi.

ALMANYA: Cumhurbaşkanı Johannes Rau, hemen bir tebrik mesajı hazırlattı. Rau'nun Bush'a mesajında şöyle yazyordu: Biz sizi ülkemizin bir dostu olarak görüyorum... Rau'nun sözcüsü, gelişmelerin ardından mesajın yayınlanmasını engelledi ve şu açıklamayı yaptı: Ne yapalım? Biri, ilk tebrik eden olmak istedi.

ÇİN: Çin yönetimi de önce George W.Bush'u ve Başkan Yardımcılığı'na seçilen Richard Cheney'e birer kutlama mesajı gönderdi. Ancak dün sabah Pekin hükümeti, açıklamayı geri çekmek zorunda kaldı. Gün içinde tüm baskılara rağmen Pekin'den yeni bir açıklama gelmedi!

RUSYA: İlk tepki parlamentonun alt kanadı Duma'nın Başkanı Gennadi Selezniyov'dan geldi. Selezniyov, açıklamasında Cumhuriyetçiler'in iktidarda olduğu dönemde iki ülke ilişkilerinin daha başarılı olduğunu belirtti.

FRANSA: Cumhurbaşkanı Jacques Chirac da Bush'un kazandığının açıklanmasının ardından, "Fransız-Amerikan ilişkilerinin daha da pekiştirilmesi için birlikte çalışacak olmaktan memnuniyet duyduğunu" bildirdi.

HİNDİSTAN: Dışişleri Bakanı Jaswant Singh, Bush'u "Sevindik. Vali Bush'u kutlamak isteriz" dedi. Ancak seçim sonuçlarının kritik bir sonuç doğuracağını anlayan Singh, "Galiba seçimin kesin sonuçlarını beklemek gerekiyor" diye konuştu.

JAPONYA: Liberal Demokrat Parti Genel Sekreteri Hiromu Nonaka, "Kalplerimizin en derin noktasından Bush'un zaferini kutluyoruz" dedi.

Erken mesaj gönderen diğer 4 ülke, İngiltere, Hollanda, Endonezya ve Avustralya.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır