kapat

CUMARTERİ EKİ
09.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Bu da Latin simyacı
En az Atilla Taş kadar kıvrak 'Salome' Chayanne, yeni albümü "Simplemente" için 'pop ve Latin müziğin bir füzyonu' tanımını yapıyor

Asıl adı Elmir Chayanne. Uzun yıllar New York'ta yaşayan annesi, 1960'larda ABD'de çok popüler olan bir TV dizisindeki karakterin adını vermiş Porto Riko'da dünyaya getirdiği oğluna. Kimbilir belki de ona baktıkça fırsatlar ülkesindeki hayatını hatırlamak için yapmıştır bunu. Her neyse, 10 yaşından beri müzikle haşır neşir olan Chayanne, bu adı TV dizisindekinden daha geniş kitlelere yaydı şüphesiz.

Hani dillere pelesenk olan, klibinde kıvrak hareketlerle dans eden Hispanik yakışıklı adamların ve güzel kadınların göze çarptığı "Salome" şarkısıyla hatırlayacaksınız. Geçen yıl Türkiye'ye de gelmişti. Şimdilerde Columbia etiketiyle çıkan yeni albümü "Simplemente"nin tanıtımı kapsamında ABD ve Latin Amerika'yı turluyor. Chayanne, Miami'den telefonla sorularımızı yanıtladı...

AH, TÜRKİYE AHH!
Her şeyden önce, çok kısa kalabildiği Türkiye'ye yeniden gelmek için can atıyor. Bir de yıllar önce arkadaşlarıyla, Yunan Adaları'ndan bindiği bir gemiyle geldiği Kuşadası'nı unutamıyor.

Gelelim müziğe... Şu sıralar İspanya'da 1 numara olan, tamamen İspanyolca söylediği albümüne üç İngilizce parça daha eklemeye hazırlanıyor Chayanne. Bu yeni versiyon, ocak sonu-şubat başı çıkacak Avrupa'da.

Karayip ritmlerinin ağırlıkta olduğu albüm için 'pop ve Latin müziğin bir füzyonu' tanımlamasını kullanıyor. Albümdeki, 'Oye Mar'ın ise kendisinde özel bir yeri var; çünkü bu parçayı doğup büyüdüğü Porto Riko'ya adamış. Tüm ailesi Porto Riko'da yaşayan Chayanne, "Bu şarkıyı aileme, orada geçen iyi, güzel günlere adadım" diyor ve ekliyor: "Bu albüme bütün enerjimi verdim. Daha olgun daha füzyonel ritmler kullandım. Bu arada başkalarının eleştirilerine de açıktım. Çünkü yaptığınızın ne kadar iyi olduğunu, bir başkasından tepki alana kadar bilmiyorsunuz."

Kariyerinin bu noktaya gelebilmesini çok çalışmasına bağlıyor sık sık. Başarısının sırrını 'çalışmak, çalışmak' olarak özetliyor. Ancak şansın önemini de gözardı etmiyor: "Kariyer birçok çizgiye paralel bir çizgidir. Şirketinizin size desteğinden, o şeyi ne kadar istediğiniz ve ne kadar çok çalıştığınıza kadar birçok şey bunun içindedir. Ne kadar kendinize güvendiğiniz, isteğiniz şeyin ne olduğunu zihninizde açık bir şekilde ifade edebilmeniz gibi, önemli birçok parametre var. Yüzde 1 şans bile çok şey demektir."

Peki ya son yıllarda gündemde olan Latin müziğinin geleceği için ne diyor acaba?.. "Bu müzik sonsuza dek yaşayacak çünkü bu bir kültür ve kültür de ölmez. Belki yoğunluk azalacak o kadar. Latin müziği başka ritimlerle karışacak. 20 yıldır bu müziği yapıyorum ve inanıyorum ki benim yaptığım gibi füzyonlar artacak."

Chayanne, Latin müzik dünyasının bir rekabetler dünyası olduğuna da inanmadığını söylüyor: "Her zaman söylerim; benim yarışım her gün bir öncekinden daha iyi olmaktır. Dünden iyiysem o zaman iyi bir yol üzerindeyim demektir. Kariyerimde hep büyümeye odaklanıyorum. Bu yolda da aldığım ödüllerden besleniyorum!"

Yeşim Nur


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır