kapat

PAZAR EKİ
08.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim


Dolma yaptıydım Sarman'a da...


Yalnız sokak kedileri mi her önüne geleni, artık yemekleri zoraki mideye indiriyor sandınız? Dolma seveni de var, kısır da. Kedi bu; işine akıl sır ermez!

Kedilerin yemek olarak neyi sevip sevmeyeceği hiç belli olmaz. Ökkeş isimli bir kedi tanıdım ki biber dolmasına bayılırdı. Kıyması için yiyor diyebilirsiniz ama kediler bilirsiniz çok beceriklidir. İçindeki kıymayı götürürken biberi olduğu gibi bırakabilirler. Ökkeş, biberleri de yerdi! Son damlasına kadar. Evin annesi biber dolması yaptığı zaman ev ahalisine şöyle seslenirdi: "Murat, Sinan! Ökkeş'e dolma yaptım, siz de yer misiniz?"

PORTAKAL KABUĞU YİYEN KEDİ
Ancak yemek zevki konusunda beni en çok şaşırtan Çörek olmuştu. Hayvan gerçek bir çöp öğütme makinasıydı. Sahibesi bir vejetaryendi. Hanımefendi, kilo almamak ve sağlıklı yaşamak için ne kadar yağsız, etsiz, unsuz, nişastasız, dolayısıyla tatsız tuzsuz yemek -artık yemek diyebilirsiniz- varsa onu yerdi. Artıkları da Çörek'e giderdi. Normal bir kedinin bu durumda açlıktan ölmesi gerekirdi ama Çörek haşlanmış lahanadan, karnıbahara, pörsümüş salatadan maydanoz çorbasına kadar ne varsa hiç şikayet etmeden yerdi. Hatta portakal kabuğu bile yerdi.

Diyeceksiniz ki zavallı kedi. Hayır, hanımefendinin arkadaşları zevk sahibi insanlardı ve gelirken yanlarında mutlaka pizza, lahmacun, tavuk şiş gibi yiyecekler getirirlerdi. Dolayısıyla Çörek bunlardan da sebeplenirdi. Üstelik kimsenin yemediği bulgur ve salata garnitürlerini de yine o yerdi.

Bir kedi daha tanımıştım ki kuru fasulyeye bayılırdı. Hele pilav üstüne olursa daha da severdi. Ozzy diye bir Ankara kedisi vardı, o mesela kısıra bayılırdı. Acılı macılı demeden lüpletirdi. Ev sahibi vermemezlik ederse bayağı bayağı şirretlik eder, masaya çıkar, tabaktan çalmaya kalkardı.

Şimdi diyeceksiniz ki bu söylediğin herşeyi sokak kedileri zaten sevse de sevmese de yiyiyor. Biliyorum ama tüm bu harikulade sevimli kedilerin yanında ızgara et ya da haşlanmış tavuk dışında bir şey yemeyen şımarık kediler de var. Sırf o şımarık kediler yüzünden kedilerin adı kaprisliye çıkıyor. Niyetim bu önyargıyı yıkmak belki de. Bilemiycem.

MUTLU TÖNBEKİCİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır