kapat

08.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
'Bakan'ın bilgi eksikliği var'
Adalet Bakanı Türk'ün, cezaevindeki silahlardan Jandarmayı sorumlu tutması Jandarma Genel Komutanlığı'nı kızdırdı

Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün mahkumlar tarafından cezaevlerinde kullanılan silahlardan jandarmayı sorumlu tutması, teşkilatta sert tepkilere yolaçtı. Jandarmada yapılan değerlendirmede Bakan Türk'ün açıklamasının bilgi noksanlığından kaynaklandığı belirtilerek şu hususlara dikkat çekildi:

"Jandarma cezaevi müdürleri ve gardiyanları arama yetkisine sahip değil. Gardiyanlar, yine gardiyan tarafından aranıyor. Jandarma bu aramalara sadece nezaret ediyor. Adamların bu aramalar sırasında birbirlerine nasıl göz yumduklarını jandarmanın bilmesi mümkün değil. Uçak cezaevindeki olaydan önce, Jandarma hem valilik hem de İçişleri Bakanlığı'nı iki defa uyarmış. Ama Adalet Bakanlığı başta olmak üzere kimse tedbir almamış. Bunları görmezden gelerek, Jandarma'yı suçlamak insafsızlık."

BAKAN SESSİZ
Basında yeralan suçlamalar üzerine Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman başkanlığında yapılan toplantılar sonucu, suçlamalara gereken yanıtın verilmesi kararlaştırıldı. Ancak akşam saatlerine kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. Başkent kulislerine yayılan iddialara göre, öğle saatlerinde Türk Yalman'ı arayarak, yanlış anlaşıldığını ve bu durumu düzeltmek için bir açıklama yapacağını beyan etti. Bunun üzerine, Jandarma Genel Komutanlığı açıklama yapmaktan vazgeçti. Ancak akşam saatlerine kadar Türk'den de bir açıklama gelmedi.

Mahmut BULUT


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır