kapat

08.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Tantan'dan valilere 13 emir
İçişleri Bakanı Tantan yolsuzlukla mücadele konusunda 13 maddelik bir genelge yayınladı

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan 81 ilin valisine ve valiler aracılığıyla tüm kaymakamlara yönelik bir "Yolsuzlukla Mücadele Genelgesi" yayınladı. Tantan'ın genelgesinde, mülki idare amirlerine dönük 13 emir yer aldı. Tantan, "yazılı ve görsel basında yer alan iddiaların, vatandaşlardan intikal ettirilen bilgi ve belgelerin ve halk arasında dolaşan duyumların değerlendirilmesini" istedi. Tantan'ın emirleri şöyle:

İŞTE EMİRLER
1 - STRATEJİ HAZIRLAYIN: İl ve ilçelerinin bölücülük, radikal dini terör, yolsuzluk (organize suç şebekeleri) haritaları çıkartılarak, bunalara yönelik mücadele stratejileri belirlenecektir.

2 - PROJE İLE UYGULAYIN: İl ve ilçelerin sosyo-ekonomik yapısı da dikkate alınarak belirlenen stratejiler, hazırlanacak plan ve projelerle uygulamaya sokulacaktır.

3 - ORTAK ÇALIŞIN: Faaliyet alanı birden fazla ili kapsayan organizasyonlar için iller ve kurumlar arasında ortak çalışılacaktır.

4 - SAVCILARLA İŞBİRLİĞİ YAPIN: Harita çıkarma, strateji belirleme ve proje hazırlamada il ve ilçe Cumhuriyet savcıları ile DGM savcılarının görüşleri alınacak ve soruşturmalarda adli makam ve mercilere yardımcı olunacaktır.

5 - PROPAGANDAYA DİKKAT: Radikal dini terör örgütlerinin dini eğitim adı altında gerçek dinle ilgisi olmayan propagandasına karşı müteyakkız olunacaktır.

6 - GÖREVLİLERİ EĞİTİN: Mücadelede aktif olarak yer alan kamu görevlileri gerekli bilgi birikimini sağlamak üzere eğitilecektir.

7 - KAMUOYUNU BİLGİLENDİRİN: Yürütülen çalışmalar hakkında gizliliği ilkesi göz ardı edilmeden kamuoyunun bilgilendirilmesi kamuoyu desteğinin sağlanmasına yardımcı olacaktır.

8 - DUYUMLARI DEĞERLENDİRİN: Yazılı ve görsel basında yer alan iddialar ile vatandaşlarımız tarafından intikal ettirilen bilgi ve belgeler ve halk arasında dolaşan duyumlar mutlaka değerlendirilecektir.

9 - KREDİ KULLANANLARI İZLEYİN: Kamu kaynaklarının kullanımı ile ilgili işlemler (kredi, teşvikler, ihaleler, önemli harcamalar gibi) ve şahıslar yakından izlenecektir.

10 -BAŞARIYA ENDEKSLENİN: Başarıya endekslenmiş bir mücadele için her türlü imkan seferber edilecektir.

11 - İHTİYAÇLARINIZI BİLDİRİN: Hazırlanacak mücadele planları ve mahallinde karşılanamayan ihtiyaçlar hakkında bakanlığımız bilgilendirilecektir.

12 - TEFTİŞLERE HAZIRLIKLI OLUN: İl ve ilçelerin genel ya da özel teftişlerinde yukarıda belirtilen önlemlerin alınıp alınmadığına öncelikle bakılacaktır.

13 - TERFİNİZ BAŞARINIZA BAĞLI: Vali ve kaymakamlarımızın değerlendirilmelerinde Bakanlığımızca göz önünde bulundurulacak ilk husus bu mücadelede gösterilecek başarı ya da başarısızlık olacaktır.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır