kapat

08.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Komisyonlara ince ayar
TBMM komisyon üyelikleri, "koalisyonda sıkıntı yaratmayacak" şekilde belirlendi

Hükümet ortakları, af, AB'ye uyum, irtica ile mücadele, yerel yönetimler reformu gibi kritik düzenlemelerin ele alınacağı TBMM'de sıkıntı yaşamamak için komisyonlara "ince ayar" yaptı. DYP ve MHP'nin de üye listelerini dün TBMM Başkanlığı'na sunmasıyla, Meclis komisyonları çalışmalarına başlama imkanına kavuştu.

Ortaklar geçen dönem muhalefetle birlikte hareket edildiği ya da koalisyonda sağlanan uzlaşmaların aksine tavır gösterildiği için sorun yaşanan komisyonlarda üyelik ve başkanlık düzeyinde geniş çaplı değişikliğe gitti.

MHP'DE DEĞİŞİKLİK
Bu çerçevede en kapsamlı değişiklik, MHP'de yapıldı. MHP geçen dönem RTÜK ve irtica ile mücadele yasalarının görüşmelerinde sıkıntı yaşanan Anayasa Komisyonu'ndaki 6 üyesinden 5'ini değiştirirken, üç komisyon başkanlığına da yeni isimleri getiriyor. MHP'de Anayasa Komisyonu üyeliğini koruyan tek isim İstanbul Milletvekili Mustafa Verkaya oldu. Geçen dönem bu komisyonda görev yapan Şaban Kardeş, Mehmet Şandır, Sadık Yakut, Mehmet Kundakçı ve Şevket Bülent Yahnici ise başka komisyonlarda görevlendirildiler. Yahnici kendi isteği doğrultusunda bu dönem Dışişleri Komisyonu'nda görev aldı.

MEB KOMİSYONU
MHP'de Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Abdurrahman Küçük, Bayındırlık Komisyonu Başkanı Mustafa Gül ve Dilekçe Komisyonu Başkanı Nazif Okumuş'un bu dönemde başkanlıklarını koruyacakları öğrenildi. MHP'nin, DSP'den aldığı İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığı'na Manisa Milletvekili Hüseyin Akgül'ü, Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkanlığı'na Konya Milletvekili Hasan Kaya'yı, Dilekçe Komisyonu Başkanlığı'na Ali Halaman'ı, İçişleri Komisyonu Başkanlığı'na da Mehmet Pak'ı getirmesi bekleniyor.

İNSAN HAKLARI...
Ortaklar arasında sağlanan uzlaşma çerçevesinde bu dönem İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığı'nı MHP'ye veren DSP'nin ise komisyon başkanlığı düzeyinde tek değişikliği Milli Savunma Komisyonu'nda gerçekleştireceği öğrenildi. ANAP'ın ise,

Meclis Başkanlığı seçiminde parti yönetiminin talebine rağmen adaylık başvurusunda bulunan Anayasa Komisyonu eski Başkanı Ertuğrul Yalçınbayır'ı bu görevden uzaklaştırmakla yetineceği bildirildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır