kapat

08.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Kutan: Cezaevleri Çetelerin elinde
FP lideri Kutan "Cezaevlerine de rant kavgası girdi. Burada her şey parayla yapılıyor" dedi

TBMM Meclis Grubu'nu toplayan bir diğer parti de Fazilet Partisi oldu. Genel Başkan Recai Kutan konuşmasında, Yükseköğretim Kurumu'nu (YÖK) eleştirdi ve cezaevlerinde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

"YÖK'ün kışla düzeni kurma gayretinde olduğunu" öne süren Kutan, milletin, özellikle hükümet ortağı ANAP ve MHP'ye seslendiğini bildirdi ve "Hani YÖK problemini halledecektiniz? Ya YÖK meselesini halledersiniz, halledemiyorsanız çekip gidersiniz" dedi.

"Cezaevleri, maalesef şu anda çetelere teslim edilmiş durumda" diyen Kutan, şöyle devam etti: "Cezaevlerinde önemli miktarda rant var. Burada her şey parayla yapılıyor. Ancak sadece bir kabadayı değil, güvenlik güçleri de sorumlu. Belki basit gelecek, ama sadece cezaevlerine bunca silahın, bombanın nasıl girdiğine yanıt bulabilsek, bu ülkede işlerin nasıl yürütüldüğünü önemli ölçüde ortaya çıkarmış olacağız."

"Kasırga Operasyonu"na da değinen Kutan, "Banka vurgununda suç ortağı olan bürokrat ve siyasetçiler kimlerdir? Bu 'saygın' olan insanları tanımak istiyoruz" dedi.

Grubun basına kapalı bölümünde ise İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "gelenekçi" kanadın önde gelen isimlerinden Malatya Milletvekili Oğuzhan Asiltürk'ün, "yenilikçilere" yönelik sözlerinden dolayı parti grubundan özür dilemesini istedi.

ILICAK DAVA AÇACAK
Bu açıklama üzerine Kutan da "Oğuzhan Bey ile beraber bazı arkadaşlarımızın da televizyonlara çıkmasını doğru bulmuyorum. Sizin burada yaptığınız konuşma gibi arkadaşlarımız da gelsinler burada konuşsunlar. Benden daha demokrat bir genel başkan bulamazsınız" dedi.

İstanbul Milletvekili Nazlı Ilıcak da "andıç" belgesiyle ilgili olarak Genelkurmay aleyhine dava açacağını bildirerek partisinden destek istedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır