kapat

08.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
'AB herkesin meselesi'
AB ile ilişkilerden sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, AB'nin bugün açıklayacağı Katılım Ortaklığı Belgesi öncesi gelişmeleri kurmaylarıyla değerlendirdi.

Katılım Ortaklığı Belgesi'nin açıklanmasından sonra izlenecek stratejide "ortak tavır" geliştirilmesi gerektiğini belirten Yılmaz şöyle dedi:

"Bu mesele sadece bizim değil, herkesin meselesidir. Yangından mal kaçırır gibi sadece bizim bu meseleyi sahiplenip açıklama yapmamız doğru olmaz. Katılım Ortaklığı Belgesi açıklandıktan sonra herkes durumu değerlendirir, Perşembe günü (yarın) koalisyon ortakları olarak bir araya geliriz. Belgeyi tüm yönleriyle birlikte değerlendiririz. Ne yapacağımıza ana hatlarıyla karar veririz. Daha sonra bunu, hükümetin değerlendirmesine sunarız. Bakanlar Kurulu'nda da belge tartışılır. Belgede kabul edilemeyecek unsurlar olursa karşı tavır geliştiririz, aksi halde bu belge esas olmak üzere Türkiye olarak taahhütlerimizi içeren Milli Belge'yi yıl sonuna kadar sonuçlandırırız."

Herkes elini taşın altına koysun
ANAP lideri Mesut Yılmaz, Türkiye'nin Katılım Ortaklığı Belgesi'ni kabul etmesi halinde izlenmesi gereken stratejiyi ise şöyle anlattı: "Bu mesele milli bir meseledir. Devlet politikası olarak sahip çıkıp yükümlülüklerimizi yerine getirmeliyiz. Sorumluluk sahibi olan herkes elini taşın altına koymalıdır. Bu sorumluluk paylaşılmalıdır. Aksi halde bu sancılı dönemi atlatamayız."

Yılmaz jet hızıyla grup yaptı
ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, partisinin dünkü grup toplantısında konuşmasını kısa tuttu. Yılmaz her zamankinin aksine 20 dakikalık bir konuşma yapmakla yetindi. ANAP grubu, Yılmaz'ın bu konuşmasının ardından milletvekillerine söz verilmeden ve kapalı bölüm gerçekleştiril-meden sona erdi.

Şamil TAYYAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır