kapat

08.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Tatlıses niye 'sulugöz?'
Yanık bir türkü ya da küçük bir haksızlık İbo'nun ağlamasına yetiyor. Pekçok kişi "Bu adam niye bu kadar çok ağlıyor" diye soruyor. Uzmanlara göre ise İbo'nun ağlaması çok normal

Televİzyonlarda ve gazetelerde İbrahim Tatlıses'i ağlarken görmek artık çok olağan bir görüntü haline geldi. Kendi show programında sık sık ağlayan sanatçı, son olarak yaşadığı kelepçelenme olayından sonra gözyaşlarını resmen "serbest bıraktı".

Tatlıses sırasıyla ilk önce Fatih Altaylı'nın daha sonra da Ebru Gündeş'in programlarında bol bol gözyaşı döktü. Kimilerine göre bunu reklam için, kimilerine göre ise duygu sömürüsü için, kimilerine göre de duygularını kontrol edemediği için yaptı.

İbrahim Tatlıses'in, Anadolu'nun bağrından kopup gelmesi, ağlamasıyla ilk bakışta tezat oluşturuyor. Ancak onun ağlamasının esas nedeni neydi? Bunun altında eline kelepçe takılmasından, hayat arkadaşından ayrılmasından daha farklı nedenler olmalıydı. İşte bu soruyu psikologlara sorduk. İşte uzmanların değerlendirmesi:

"Duygularına karşı koyamıyor"
İnsan hayatında iki değişmeyen kural vardır. Bunlardan birincisi; insanlar yaşadığı yerin kültür değişimine karşı koyamaz. İkincisi ise insanlar duygularına karşı koyamaz. İşte bu iki kural birleştiğinde, İbrahim Tatlıses'in ağlaması ortaya çıkıyor.

Tatlıses bu konuda güzel örnek oluyor. Yani ağlanacak yerde ağlanılmalı, gülünecek yerde de gülünmeli. Sonuç olarak o da duygularına karşı koyamıyor ve ağlıyor. Zaten yaşanan kültürel gelişmede bu olay çok doğal. İnsanlar ise TV'lerde canlı olarak kendilerine sembol bildikleri kişiyi ağlarken gördüklerinde rahatlıyor. Çünkü adam doğal olarak ağlıyor. Yani "erkekler de ağlarmış" diyorlar.

"Tatlıses ağladığında çok rahatlıyor"
Ağlamak en insancıl davranışlardan biridir. "Erkek ağlamaz" deyimi ve inancı çok yanlıştır. İnsan olan kişi, ister kadın ister erkek olsun elbette ağlar. Bence duyguları olduğu gibi yaşamak ve saklamamak saygı duyulacak insanca bir özelliktir.

Bu özelliklerin hepsini Tatlıses'te görüyoruz. Onu izleyenler, "Vay be İbrahim Tatlıses'de ağlarmış" diyor. Yani onu da içlerinden biri olarak görüyorlar. İbrahim Tatlıses'in yaşadığı olaylara baktığımızda ise ister haklı olsun ister haksız bir duygu boşalması söz konusu. İnsanların karşısına çıktığında bu şekilde davranması çok doğal. Çünkü ağladığında rahatlıyor, sanki temizleniyor.

"Hiçbir zaman oynamadım"
İbo, gözyaşlarına hakim olamamasını şöyle açıklıyor: "Ben de duygularımı hiçbir zaman gizlemedim. Sevindiysem sevincimi, hüzünlendiysem hüznümü, kızdıysam kızgınlığımı belli edip beni seven insanlarla paylaştım. Hiçbir zaman oynamadım. Bu benim yaşadığım bir değişiklik değil. Çünkü ben çocukluğumdan beri böyleyim."

Ali ÖZTÜRK-Öge DEMİRKAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır