kapat

08.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim

Gaziosmanpaşa'da dert çok

Yola bina diktiler
İSMAİL GÜMÜŞ: Üç Şehitler yokuşunda gecekondum var. 60 yıldır kullandığımız yolun ortasına bina diktiler. Şimdi 9. Sokak kapandı.

KORAL: Böyle bir şey olmaz. Oraya derhal baktırıp inceleyeceğim.

* Tehlikedeyiz
SELMA GÜREL: Ordu Caddesi'ndeki Sakatlar Derneği'nin arkasındaki arsaya inşaat malzemeleri ve keresteler yığıp bıraktılar. Beş bina arasındaki bu arsada yangın çıksa hepimiz yanarız.

KORAL: Bu arsaya gelip bakacağım. Tehlikeli bir durum varsa hemen önlem alırız.

* Koordinasyon yok
ECMEL KARAKAŞ: Sokaklarımız asfaltlanıyor, sonra yine kazılıyor. Niye koordineli çalışmıyorsunuz?

KORAL: Bu konuda haklısınız. Belediye olarak İGDAŞ ve İSKİ ile bu çalışmayı yapıyoruz. Ne var ki, elektrik arızası için yapılan kazılara engel olamıyoruz. PTT ise Ankara'dan finansman aldığı zaman kazı yapıyor. Ne zaman çalışma yapacağı belli olmuyor.

* Yol yarım kaldı
SEYFİ AKAS: 50. Yıl Mahallesi Mevlana Caddesi'nden arıyorum. Plevne Parkı'nı çok güzel yaptınız. Ama yan yol niye yarım kaldı?

KORAL: Bir arsa sahibi ile hukuki bir sorunumuz var. Bu halledildiği zaman yolun üst tarafını bağlayacağız.

* Ekmekler denetlensin
REMZİ AKIN: Ekmekler denetlenmiyor mu? 200 gram ekmek, 180 gram olarak satılıyor. Çift ekmek ise 300 gram. Bakkal ve marketler de ekmek satış ruhsatı alsın.

KORAL: Bu konuya Sağlık Grup Başkanlığı bakıyor. Belediye olarak biz de Fırıncılar Odası ile bir ekip oluşturduk. Denetimleri daha da sıklaştıracağız.

* Taksim'e otobüs
MURAT METİN: Taksim-Beşiktaş-Şişli'ye otobüs konulmasını istiyoruz.

KORAL: Bu konuda çok istek alıyorum. İETT ile temas halindeyim. Ama istediğiniz yerlerde yeni otobüs durağı için şimdilik yer yok.

* En varoş ilçeyiz
YENER YİĞİT: Esentepe'den arıyorum. En büyük ama en varoş ilçeyiz. Ama 14 bin kişiye nasıl yemek verebiliyorsunuz?

KORAL: Son sayımda nüfusumuz 765 bin 685 kişi çıktı. Bu rakam Türkiye'nin birçok ilinden daha fazla. Ne yazık ki ilçe statüsünde olduğumuz için merkezi yönetimden gerekli yardımı alamıyoruz. İdari yapılanmanın yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Yardımlarımızı rahatlıkla yapabiliyoruz. Bu konuda sıkıntımız yok.

* Tapu verilmedi
MEHMET YAY: Sarıgöl Mahallesi Hamam Caddesi'nde oturuyoruz. tapularımız ne zaman verilecek?

KORAL: Tapu tahsis belgeniz var ise tapu için hak sahibisiniz. Bu caddenin yukarı kısımlarına tapu verdik. Aşağı kısımdaki yerler için birlikte karar vermemiz lazım. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor.

* Ulaşım sorunu
ÖZGE BAĞYEMEZ: Pazariçi'ne otobüs gelmiyor. Her gün ulaşım sorunu yaşıyoruz.

KORAL: Şahinaz Sokak'tan Haliç'e bağlantılı yol açılıyor. Bu yol bitince otobüs gelecek?

* Caddede yeşil
LEMAN TOPAÇ: Yıldıztabya'ya doğalgaz gelecek mi? Ordu Caddesi'nin orta refüjünü niye yeşillendirmiyorsunuz?

KORAL: Doğalgaz için insanlar abone olmakta gecikiyor. Bu kış ne yazık ki doğalgaz gelmeyecek. Ordu Caddesi'nin ağaçlarını yeniledik. Orta refüjü yeşillendiriyoruz. Ama üzerine basıyorlar, çöp atıyorlar. Buna yetişemiyoruz.

* Burs istiyorum
MERCAN KARAHAN: İzmit'te üniversitede eğitim gören çocuğum için burs verebilir misiniz?

KORAL: İlçemizde oturup İstanbul dışındaki bir üniversitede okuyan öğrencilere burs veriyoruz. İstanbul içindekilere ise Büyükşehir Belediyesi burs veriyor. Belediyemize gelirseniz bu konuda görüşürüz.

* Kaldırım problemi
SERKAN CENGİZ: Güllü Caddesi'nin kaldırımları ne zaman düzeltilecek? Ayrıca Çarşamba pazarından şikayetçiyiz.

KORAL: Meydan düzenlemesi bitmek üzere. Kaldırımların düzeltilmesi ve genişletilmesi kış geldiği için ilkbahara bıraktık. Biliyorsunuz pazarı Bağlarbaşı'ndan kaldırdık. Pazarcılar ve çevre halkı ile istişare yapmak gerekir. Laleli'yi pazar için tamamen açıp yeni bir pazar düzenlemesi yapabiliriz.

* Hız kesiciler
YILMAZ BULUT: Karayolları Galeri Caddesi'nde hız kesici konulmasını istiyoruz. Araçlar süratli gidiyor. Ayrıca set üzerindeki parkın da düzeltilmesini istiyoruz.

KORAL: Galeri Caddesi'ni asfaltladık. Pırıl pırıl oldu. Cadde uzun olduğu için bir tek hız kesici yetmez. Koyarsak da yol yol olmaktan çıkar. Genel olarak bütün parklar elden geçirilecek.

* Ne yapılacak?
YILDIZ EVRENSEL: Küçükköy'deki Eski Oto Sanayii yıkıldı. Yerine ne yapılacak?

KORAL: Orası perişan bir haldeydi ve Büyükşehir tarafından yıkıldı. Bu alan İmar Planı'nda kamu hizmetine ayrıldı. Şimdi Emniyet istiyor ve biz de kabul ettik. Ayrıca Odalar Birliği binası ve kütüphane için de proje hazırlanıyor. 1-2 yıl içinde yapılacak.

* Doğalgaz yok
YILMAZ REÇER: Gazi Mahallesi'ne doğalgaz ne zaman gelecek?

KORAL: TEM'den Sarıgöl'e kadar kısımda doğalgaz çalışmaları bitti. Şimdi Pazariçi ve Yıldıztabya'da çalışma yapılıyor. Gazi Mahallesi, 2001'deki projelendirme kapsamına giriyor.

* İş istiyorum
KADER AKIN: Üniversite mezunuyum ve muhasebeciyim. Bilgisayarı da çok iyi kullanıyorum. Çevrem olmadığı için iş bulamıyorum. Bana babalık edin.

KORAL: İş konusunda çok üzgünüm. İş isteyenler o kadar çok ki, şaşırıp kaldım. Belediyemiz merkezi sisteme göre işçi alabiliyor. Ama sizin gibi kişilere yardım etmeye çalışıyorum. Özel Kalem'e başvurun.

* Eyüp'e gidemiyoruz
NACİYE DALGIÇ: Bağlarbaşı Caddesi Güneş Sokak'ta oturuyorum. Ne yazık ki Eyüp'e giden bir tek otobüs yok.

KORAL: Meydan'daki çalışma bitince otobüs durakları buraya alınacak. 1-2 aya kadar bu iş tamamlanacak.

* Kamyonlar
SEDAT AKKUŞ: Sultan Çiftliği 1. Cebeci Yolu'nda yasak olduğu halde kamyonlar cirit atıyor. Toz-toprak içinde kalıyoruz. Ayrıca taş ocaklarında atılan dinamitlerle her gün deprem sarsıntısı geçiriyoruz.

KORAL: Bu yol asfaltlandı ve kamyonların girişi yasaklandı. Eğer bu yola kamyon giriyorsa bize plakalarını alıp yollayın. Ayrıca ben Kaymakamlık ve Emniyet Müdürü ile görüşeceğim. Taş ocakları için Belediye olarak kapatma kararı aldık. Ama bu kararın Valilik tarafından uygulanması gerekiyor.

* Minibüs yok
AHMET SANCAK: Bağlarbaşı Caddesi'nde oturuyorum. Minibüs gelmediği için uzun süre yürümek zorunda kalıyoruz.

KORAL: Bağlarbaşı, aşağı taraftan Alibeyköy'e bağlanacak. Ve o zaman minibüs çalışacak.

* Ruhsat izni
MUSTAFA DAĞLI: Esentepe'den arıyorum. 1998'de inşaata ruhsat almak için müracaat etmiştim ama yarıda kaldı.

KORAL: 15 Eylül'den itibaren ruhsat alma işi değişti. Yapı Denetleme Kurulu ile sözleşme ve jeolojik rapor istiyoruz. Bir inşaat ruhsatı için en az 2 milyar lira masraf yapmanız gerekiyor. Bu şartlar yerine getirilirse ruhsat veririz.

* Raylı sistem
SİNAN AYDIN: Malkoçoğlu'ndan arıyorum. Metro-tramvay sistemi ne oldu?

KORAL: Vezneciler-Sultan Çiftliği arasındaki raylı sistemin avam projesi hazır. Hattın son durağı Malkoçoğlu'nda olacak. Ve ulaşım sorununuz da ortadan kalkacak.

Erenköy İlköğretim Okulu!
ERENKÖY İlköğretim Okulu'nda yaşanan olay Amerika'da meydana gelseydi, CNN günlerce yayın yapar, bizim gazeteler de olayı dünya ajanslarının haberleri ve fotoğrafları ile duyururlardı... Ama İstanbul'un göbeğindeki bir okulda 4 kişinin silahla ölmesi bir günlük haber oldu, her şey unutuldu... İstanbul'u yönetenlerin ilgisizliğine alıştık ama gazeteci dostlarımızın boşvermişliğine alışamadık...

Kaçak yapıyı Sarıgül biliyor mu?
FERİKÖY Lalaşahin Sokak 25 parselde inşaat başladı... 1989 tarihli imar planında burası inşaat alanı değil... Bunu çevre sakinleri söylüyor, konuştuğum Şişli Zabıta Müdürü de inşaatın ruhsatı olmadığını kabul ediyor ve ardından hayret verici bir cümle sarfediyor: "Ruhsata bakmak zabıtanın görevi değil..." Kimbilir belki de belediye başkanının görevidir... Dilerim Sarıgül, zabıtadan ve zabıta müdüründen torpilli bu kaçak yapının ruhsatı var mı, yok mu bakar..

Bahçeşehir Belediye Başkanı!
KEMAL Aydın, İstanbul'un sorunsuz tek beldesinin belediye başkanı olduğu günden bu yana Bahçeşehir'den şikayetler alıyorum... En son gelen bir dizi şikayete ve Başkan Aydın'ın bir toplantıda söylediği iddia edilen sözlere önümüzdeki günlerde geniş şekilde yer vereceğim... Ancak dikkatimi çeken; Bahçeşehir'le ilgili şikayetlerin bu köşede yer almasından sonra Aydın'ın beni araması ve "Erdal Abi bu şikayetlerin sahipleri PKK yandaşları" diyerek işin içinden sıyrılmaya çalışması...


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır