kapat

08.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
KISA KISA KISA

Vedat Ergin açlık grevine başladı
Ödemiş Cezaevi'ne nakledilen Vedat Ergin'in açlık grevine başladığı bildirildi. Ergin'i ziyaret eden avukat Hikmet Çarboğa müvekkilinin açlık grevine başladığını belirterek "Ödemiş Cezaevi güvenlik açısından yeterli değil. Ayrıca olayların çıkmasına müvekkillerim neden olmamıştır. Kendilerinin daha güvenli yerlere götürülmelerini talep ettiğimiz halde kabul edilmedi. Vedat Ergin önceki gün öğle saatlerinden itibaren açlık grevine başladı" dedi. Ergin'in, gece kendini yaraladığını da doğrulayan Çarboğa, müvekkilinin verilen yemekleri beğenmediğini ifade etti. Zeynel ve Soner kardeşlerin ağabeyleri Vedat Ergin'le ayrı ayrı görüştürüldükleri öğrenildi.

Bergama ve Ödemiş halkı isyanları oynuyor
Uşak Cezaevi'nde isyan çıkarıp 5 kişiyi öldürdükten sonra Ödemiş ve Bergama Cezaevlerine gönderilen Ergin Kardeşler, her iki ilçede de istenmeyen adam ilan edildi. Vedat Ergin'in gönderildiği cezaevinin bulunduğu Ödemiş'in Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Vedat Ergin'in ilçelerindeki cezaevine konulmasından sonra güvenlik güçlerinin çok sıkı önlemler aldıklarını, görevlerini üstün bir performansla yaptıklarını, ancak yine de ilçe halkının huzurlu olamadığını söyledi. Eriş, "Biz de bu tedirginliği bakanlıklara ve Başbakanlığa yansıtmayı düşünüyoruz. Halk imza toplayacak" dedi, Ergin'in Bergama'ya gelmesinden rahatsız olan ve çekingen davranan siyanür mücadelesinin Hopdediks'i Bayram Kuzu ise konuyla ilgili olarak ilk önce tedirgin davrandı. Sonra da "Bu iş biraz tehlikeli ama Bergama halkı huzursuz olacaksa bir an önce buradan başka yere nakledilmeli" dedi..

Mehmet EZGİN-Turan GÜLTEKİN

Çetecilerin İmralı'ya Gidişi 'olgunlaşmamış'
Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, çetebaşlarının İmralı Cezaevi'ne gönderilmesinin "şu anda sanal bir proje" olduğunu belirterek, konunun Bakanlar Kurulu'nda tartışılacağını söyledi.

Yücelen, TBMM'de gazetecilerin "Çetebaşlarının İmralı Cezaevi'ne gönderilmesi" ile ilgili önerileri hatırlatması üzerine, bu konuda, şartları ve detayı belirten bir görüşme yapılmadığını söyledi. İnsan haklarının, mahkumlar için de geçerli bir hak olduğunu hatırlatan Yücelen, "Bu, şu anda olgunlaşmış bir fikir değil" dedi.

İmralı Cezaevi'nin, F Tipi cezaevlerine alternatif olup olamayacağı yönündeki bir soru üzerine de Bakan Yücelen, çeşitli illerde yaptıkları toplantılarda F tipi cezaevlerinin iyi anlatılamadığını gördüklerini söyledi.

Bizim ikizler tehlikeyi atlattı
Türkiye'de 13 Haziran'da gerçekleştirilen ameliyatla ayrılan siyamlı ikizler Semanur ve Sedanur, İngiltere'deki siyamlı ikizlerin aksine hayatta kalma savaşını birlikte kazanmıştı. Kalplerinin bir kısmı ve karaciğerleri yapışık olan bizim ikizler, bugün sağlıklı ve mutlu bir şekilde hayatlarına devam ediyorlar. Ameliyattan 5 ay sonra sağlıklarına kavuşan Semanur ve Sedanur'un annesi Kezban Alkan, dün ölen İngiliz Mary için "Keşke o bebek de ölmeseydi, yaşasaydı. Çok şükür Allah çocuklarımı bana bağışladı. Zaten umudumu hiçbir zaman yitirmemiştim" diye konuştu.

Ayla ÖZCAN Ğ Yalçın BEL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır