kapat

08.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Nuriş'ten Türk'e tehdit
Nuri Ergin. Bergama Cezaevi'nden İçişleri Bakanlığı'na gönderdiği mektupta Adalet Bakanı Türk'ü ve Cezaevleri Genel Müdürü Ertosun'u ölümle tehdit etti

UŞAK Cezaevi'ni kan gölüne çeviren Karagümrük Çetesi'nin elebaşı Nuri Ergin, Bergama Cezaevi'nden İçişleri Bakanlığı'na gönderdiği mektupla Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ü ve Ceza Tevkifevleri Genel Müdürü Ali Suat Ertosun'u ölümle tehdit etti.

Uşak Cezaevi'nde yaşanan olaylardan sonra, kendisinin ve kardeşinin, ayrı ayrı cezaevlerine gönderilerek, tek kişilik odalara konulmalarını, "hasımlarına fırsat tanımak" olarak niteleyen Nuri Ergin, mektubunda bundan Bakan Türk'ü ve Genel Müdür Ertosun'u sorumlu tutarak, "kendilerinden hesap sorulacaktır" ifadesine yer verdi.

Dilekçesinde, kendisinin ve kardeşinin can güvenliklerinin bulunmadığını da ileri süren Nuri Ergin, başlarına bir şey gelmesi halinde, bundan Adalet Bakanı Türk ve Genel Müdür Ertosun'un sorumlu olacaklarını ifade etti. Nuri Ergin'in, Bakan Türk ve Genel Müdür Ertosun'u hedef alan tehdit mektubunun bir örneği, İçişleri Bakanlığı tarafından dün Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

KORUMA ARTTIRILDI
Gelişmeler üzerine, Bakan Türk ve Genel Müdür Ertosun'un koruma önlemleri yeniden gözden geçirilerek, ek tedbirler alındı.

Ergin'in "ölüm tehdidinde" bulunduğu mektubunu doğrulayan Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, "Bu tür tehditler bizi yıldıramaz. Görevimizi aynı kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi. Adalet Bakanlığı ve Cezaevleri Genel Müdürlüğü gibi, hassas görevlerde bulunan kişilerin, her zaman benzer tehditler alabileceğine dikkat çeken Bakan Türk, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Adalet Bakanlığı koltuğuna oturduğum günden bu yana, aralarında terör örgütü mensuplarının da bulunduğu birçok kişiden tehdit aldım. Ancak bunların hiçbiri, görevimi yapmamı engelleyemedi. İçişleri Bakanlığı'ndan ulaşan tehdit içerikli bu mektup da beni yıldıramaz. İçişleri Bakanlığı'nın uyarısı çerçevesinde, gerekli güvenlik önlemlerini tabii ki, alacağım ve bundan sonra da aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğim."

TAKIM ELBİSESİ GELDİ
Nuri Ergin'i, Bergama Cezaevi'nde, kardeşleri Zeynel ve Soner Ergin ile avukatı Hikmet Boral Çarboğa ziyaret etti. Soner ve Zeynel Ergin'in, Nuri Ergin'e, iki takım elbise, battaniye ve iç çamaşırları getirdikleri gözlendi. Bir açıklama yapan Ergin kardeşlerin avukatı Çarboğa, "Ergin'in, yaşanan son olaylardan ötürü sinirlerinin bozuk olduğunu gördüm" dedi. Çarboğa, Adalet Bakanlığı'ndan müfettiş isteyen Nuriş'in, Uşaktaki olayları araştıran görevlilerin kendisini de dinlemesini istediğini söyledi. Soner ve Zeynel Ergin öğleden sonra daVedat Ergin'e giderek ona da elbise ve Nuri Ergin'in fotoğrafını götürdüler.

Ersin BAL- Fatma Sibel YÜKSEK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır