kapat

08.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
38 canın bedeli bu mu?
Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde, 20 Mayıs'ta, 38 kişinin ölümüne neden olan iki teknenin üç kaptanının 168 gün hapis yatarak kurtulması büyük tepki yarattı.

Karadeniz'de 10 milyon lira fazla kazanmak için 38 kişiyi ölüme götüren 2 teknenin 3 kaptanı, İsmail Keleş, Ali ve Hamdi Çetindemir adlı kaptanlar, önceki günkü duruşmada, 3'er yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklu kaldıkları süre dikkate alınarak sanıkların tahliyesine karar verildi. 22 Mayıs'tan bu yana hapisteki 168 günlük süre gözönünde tutularak salıverilen kaptanlar, böylece ölü başına dört gün yatmış oldular.

60 MİLYON PARA CEZASI
Mahkeme Heyeti Başkanı Hakim Dursun Kaya Güleç, duruşma öncesi olay yerinde keşif yapan bilirkişi heyetinin raporunu okudu. Raporda, "Teknelerin onca yolcuyla birlikte alabora olacağı aşikardır. O teknelerde yeterli sayıda can simidi olmaması da sabittir" dendi.

Kaptanlar, "dikkatsizlik ve tedbirsizlik" suçundan önce 5'er yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Olay yerinde bazı insanları kurtardıkları için cezaları indirim yapılarak 3'er yıl 4'er aya düşürüldü, 60'ar milyon lira da para cezası verildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır