kapat

08.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Nerede kebap orada Cottarelli
IMF'in en medyatik simalarından Carlo Cottarelli, kebap müptelası oldu. Özellikle Adana'nın acısına bayılan Cottarelli, kebaplı davetleri hiç kaçırmıyor

IMF Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli, yoğun çalışma programına rağmen, sık sık boş zaman yaratıp "Turkish kebapları" tek tek deniyor. Geçen Çarşamba günü yine kebap yemek için Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp'le et lokantasına giden Cottarelli, kendisine uzatılan özel deftere yazdığı notta memnuniyetini şöyle dile getirdi:

"Bu restoranda yemek yemekten büyük mutluluk duydum. Harika ve mükemmel yemekler yedim. En kısa zamanda yeniden geleceğim. Önerim: Adana Kebap!"

GÖLBAŞI'NDA BARBEKÜ
Çok fazla magazin konusu haline geldiği için bürokrasi dışı temasları yasaklanan Carlo Cottarelli, İstanbul'daki kebaplı günlerin ardından Pazar günü için de Gölbaşı'nda barbekü daveti alınca fırsatı kaçırmadı. Ne de olsa burası da medyadan uzak, güvenli bir yerdi.

Üstelik partide verilecek yemek, damak zevkine çok uygundu. İhracatçı Birlikleri'nin Gölbaşı'ndaki tesislerinde gerçekleştirilen barbekü partisinde Cottarelli ve ekibi ile Hazine ve Merkez Bankası bürokratları buluşturdu. Yazdan kalma bir günde biraraya gelen davetliler hem fikir alışverişinde bulundu hem de barbekülerde pişen etlerin tadını çıkardı.

GİZLİ TOPLANTI MEKANI
Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Tansu Çiller'in Başbakan olduğu dönemde keşfettiği bu tesiste, özellikle haftasonları ekonomi ile ilgili değerlendirme toplantıları yapıldı.

IMF ile Stand By müzakerelerinin en kritik günlerini yaşandığı Haziran 1999'da da gizli toplantılar Gölbaşı'nda sürdürüldü.

MANZARASI HARİKA
Bir süre Başbakanlık emrine de tahsis edilen Gölbaşı'ndaki dinlenme ve eğitim tesisi İhracatçı Birlikleri'nin mülkiyetinde ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın kullanımında bulunuyor. 8 odası, yüzme havuzu, bir de toplantı salonu olan tesis, gözlerden uzak olmasının yanısıra eşi benzeri olmayan göl manzarası nedeniyle de ekonomi teknisyenlerinin tercih ettiği mekanlar arasında gösteriliyor.

Okan MÜDERRİSOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır