kapat

08.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Her şeyi anlatacağım
Yeğen Demirel, dün Ankara Adliyesi'nde ifade verdi. Öfkeli görünen Demirel, etrafa küfürler yağdırdı. Dolandırıcılık suçlamasıyla ifadesi alınan Demirel, Ankara Adliyesi girişinde gazetecilere "Her şeyi anlatacağım, konuşacağım" dedi

Egebank'ın eski sahibi Yahya Murat Demirel, dün yine adliye koridorlarındaydı. Yeğen Demirel'in ifadesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Şişli Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine Ankara Adliyesi'nde Cumhuriyet Başsavcısı tarafından alındı.

Demirel ve muhasebe müdürü Emine Mehtap Ceylan, "İcra İflas Kanunu uyarınca borçlarını ödemekten kaçınmak için malları eksilttiği", "Berdan Tekstil'i sahte evraklar ile dolandırdığı" gerekçesiyle, hakkında açılan iki ayrı soruşturma nedeniyle ifade verdiler.

BÖYLE HUKUKUN...
Murat Demirel, elleri kelepçeli olarak getirildiği adliye girişinde gazetecilerin "Bir şey söyleyecek misiniz? Açıklama yapacak mısınız?" sorusuna, "İzin alın gelin, çok şey söyleyeceğim. Hukuk hepimize lazım" yanıtını verdi.

Gazetecilerin ısrarla "Ne söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Demirel, "Bir şey değil, çok şey söyleyeceğim" diye konuştu. "Zulüm ve baskı gördüğünü" iddia eden Demirel, "Nail Keçili'nin tutuklanması ile ilgili bir açıklamanız olacak mı?" sorusuna, "Her şeyi açıklayacağım. Konuşacağım, her şeyi anlatacağım" dedi.

Savcı Ahmet Mutlu tarafından 3 saat süreyle sorgulanan Demirel, Ulucanlar cezaevine geri götürülürken koridorda "Dört defa tutuklandım, , böyle hukukun içine s..." diye bağırdı. Jandarmanın yoğun güvenlik önlemleri arasında yürürken gazetecilerin "Ne konuşacaksınız? Ne söyleyeceksiniz?" şeklindeki sorusuna, "Adalet çalışırsa, konuşacağım. Ama adalet çalışmıyor" cevabını verdi. "Adaleti kim çalıştırmıyor?" sorusunu ise Murat Demirel, "Basına kaset dağıtanlar adaleti çalıştırmıyor" şeklinde yanıtladı.

"BASKI YOK"
Yahya Murat Demirel'in cezaevine götürülmesinin ardından bir açıklama yapan avukatı Şenol Özel, Şişli ve İstanbul Cumhuriyet Savcılıkları'nın talebi üzerine, talimatla ifadesinin alındığını söyleyerek, Demirel'in ifadesinde suçlamaları kabul etmediğini ve iddiaları tümden reddettiğini söyledi.

Gazetecilerin "Cezaevi'nde baskı var mı?" şeklindeki bir sorusuna Özel, "Cezaevi şartlarını ben biliyorum. Öyle bir şey olması söz konusu değil" cevabını verdi. Avukat Özel, Murat Demirel'in hazırlık soruşturmasının Ankara'da yapılması nedeniyle, haksızlık yapıldığına inandığını da sözlerine ekledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır