kapat

08.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
KISA KISA KISA

Liderlik ödülleri sahibini buluyor
Türkiye yeni binyıldaki liderlerini Liderlik 2000 Konferansı sırasında seçecek. Yürekli Danışmanlık tarafından 14-15 Kasım'da düzenlenecek konferans, dünyaca ünlü liderleri ağırlayacak. Liderlik 2000 Konferansı'nın ikinci gününde Liderlik Ödülü'nün sahipleri de açıklanacak. Liderlik Ödülleri toplam 5 kategoride verilecek. Adaylar, internette yapılacak halkoylaması sonucunda lider seçilerek 5 lider ödüllerini 15 Kasım'da düzenlenecek törenle alacak. Yürekli Eğitim & Danışmanlık Genel Müdürü Ayşegül Yürekli Şengör, "5 ayrı kategori var. Ödüldeki en önemli kriterimiz başarısızlıkları da olumluya dönüştürebilme becerileri olacak. Adayların hayatta olması gerekiyor" dedi.

Zamlı elektrik işe yaradı
Enerjide tasarruf önlemlerinin yürürlüğe girmesinden sonra günlük 30-40 milyon kilovatsaat (kwh) enerji tüketiminde azalma görüldüğü bildirildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerine göre, tasarruf tedbirlerinden önce günlük 400-410 milyon kwh olan tüketim, 360 milyon kwh'ye geriledi. Bu rakamın yılda 2 milyar kwh'ye ulaşabileceğini ifade eden yetkililer, bunun 500-600 megavatlık (mw) bir santralin elektrik üretimine eşit olduğunu ifade ettiler. Tüketimde aylık 150 kwh'yi aşan tüketicilerden aştığı miktar için yüzde 50 fazlası olmak üzere zam uygulanmaya başlandığını da ifade eden yetkililer, bunun olumlu sonuçlarının alındığını, tüketimde aylık 200-300 milyon kwh azalma görüldüğü kaydetti.

Ford yönetimi Türkiye'de
Ford Motor Company Avrupa Başkanı Nick Scheele ve Yardımcısı David Thursfield, Ford Motor Company ve Ford Otosan'ın depremzedeler için Gölcük'te yaptırdığı konutların teslimi için 11 Kasım'da düzenlenecek törene katılmak üzere Türkiye'ye gelecek. Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'ın da katılmalarının beklendiği törende, Ford'un Türkiye'deki ortağı Koç Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç da yer alacak. Ford Motor Company Yönetim Kurulu Başkanı William Clay Ford Jr'ın ise törene katılamayacağı bildirildi.

Ata Yatırım'dan 'Assist hizmeti'
Ata Yatırım, portföy sahibi yatırımcılarına araç, ferdi ve konut teminatlarını içeren 'Ata Assist hizmeti' vermeye başladı. Ata Yatırım'dan yapılan açıklamaya göre, Ata Assist hizmeti, hayatı kolaylaştırmayı ve hızlandırmayı hedefliyor. Sistem, hesap sahibinin aracının yolda kalması halinde, aracın çekilmesi, yaralanma veya ani hastalık durumunda nakil ve geri dönüş seyahati, evde herhangi bir tamirat yaptırmak istendiğinde veya acil bir mesaj iletilmesi gibi birçok konuda destek hattı olarak devreye giriyor. Ata Assist, hizmetinden Ata Kart sahibi ve portföy değeri 1 milyar liranın üzerindeki yatırımcılar ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

Mevduatlar güvenin göstergesi
Türkiye ekonomisinde uluslararası rekabete açık ve Avrupa Birliği`ne uyuma hazır sektörlerin başında bankacılık sisteminin geldiğine işaret edilen açıklamada, şöyle denildi: "Sistemde 50 milyondan fazla hesapta yaklaşık olarak 40 milyar doları TL, 40 milyar doları yerleşiklere ve 3.4 milyar doları yerleşik olmayanlara ait olmak üzere toplam 83.4 milyar dolar tutarında mevduat ve 10 milyar dolar tutarında repo bulunmaktadır. 1990 yılında TL ve yabancı para mevduattan oluşan toplam mevduatın 26 milyar dolar olduğu dikkate alındığında, bu hesaplardaki büyümenin yerli ve yabancı yatırımcıların Türk bankacılık sistemine duydukları güvenin en önemli göstergelerinden biri olduğu görülür." Bankalar Birliği açıklamasında, Türk bankacılık sisteminin hukuka saygılı, uluslararası ekonomik ilişkileri çok iyi bilen, bankacılık kültürü, iş etiği ve birikimi olan, temel bankacılık ilke ve kurallarına bağlı hissedarları, profesyonel yöneticileri ve 170 binden fazla çalışanı ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ekonominin ve mali sektörün hizmetinde olmaya devam edeceği bildirildi. Açıklamada, uygulanmakta olan istikrar programı çerçevesinde, ekonomide dengelerin yeniden kurulması ve istikrarın sağlanmasıyla birlikte gelişip derinleşecek olan Türk mali sektörü ve bankacılık sisteminin Türkiye ekonomisinde çok daha etkin bir işlev göreceğine dikkat çekildi

BDDK'ya verilecek tahvilin yarısı döviz
BankacıIık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) fondaki bankalar için Hazine'den borçlanacağı 6.1 milyar dolarlık tahvilin yarısını döviz cinsinden olacak. Bu tutar söz konusu bankaların açık pozisyonlarının kapatılmasında kullanılacak. İhraç edilecek tahvillerin 1 ile 5 yıl arası değişen vadelerde olması bekleniyor. Bankkapital ve Etibank hariç fondaki 8 bankanın alacaklarının ise
7.4 katrilyon lira olduğu kaydedildi.

Dışbank'tan Satel açıklaması
Dışbank müşterisi Satel lehine Dışbank tarafından verilmiş bir garanti ile ilgili teminat konusunda gerek Satel, gerekse kefilleri ile mutabakat sağlandığını bildirdi. Basında yer alan haberler üzerine Dışbank'tan yapılan açıklamada, bankanın büyük hissedarı olan Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'ın, bankanın yönetim kurulunda olmadığı gibi bankanın rutin işleriyle ilgili hiçbir karar aşamasında da bilgisinin bulunmadığı belirtildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır