kapat

08.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
'Bankacılığı korumada herkese görev düşüyor'
Son gelişmeler üzerine açıklama yapan Türkiye Bankalar Birliği, sisteme olan güvenin korunmasının herkesin görevi olduğunu kaydetti

Türkiye Bankalar Birliği, bankacılık sektöründe yaşanan bazı olaylardan dolayı tüm sistemin sorumlu tutulamayacağını açıkladı. Birlik, bazı kişi veya kurumların, yasalara aykırı, temel bankacılık ilke ve kurallarına uygun olmayan fiil ve uygulamalarından dolayı ortaya çıkan gelişmelerden son derece üzüntü duyduğunu belirtti. Yapılan açıklamada, bankacılık sistemine duyulan güvenin korunmasında herkese sorumluluk düştüğü vurgulandı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Hal böyleyken, son günlerde bazı bankalarda ortaya çıkan münferit olaylar, tüm sektöre maledilmeye çalışılarak, güven ve itibarı sarsacak açıklamalarda ve değerlendirmelerde bulunulması, bankacılık sistemine zarar vermektedir. Bankacılık sisteminin gelişmesi ve derinleşmesi, ekonomik istikrar ve gelişmenin temel koşuludur. Bunun içindir ki, başta bankacılar olmak üzere herkesin bankacılık sistemine duyulan güven ve itibarın zedelenmesine neden olabilecek açıklamalardan ve spekülasyonlardan kaçınması mesleki olduğu kadar vatandaşlık sorumluluğunun da bir gereğidir. Türkiye ekonomisinde son derece hassas bir sürecin yaşandığı bir dönemde, herkesin yasalarla belirlenen ilgililere ve kurumlara yardımcı olunması gerekmektedir"


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır