kapat

08.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
İşadamları Ankara'ya gidecekler
Bİr deklarasyon yayımlayarak Dinç Bilgin'e tam destek veren Egeli sanayici ve işadamları Bilgin'in, Etibank'a el konduktan sonra borçlarını ödeyeceğine dair taahhüt vermesiyle Türkiye'de yeni bir çığır açtığını, Ankara nezdinde girişimlerde bulunacaklarını söylediler

Temizel'le görüşeceğim
* Ekrem Demirtaş/İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı: Önümüzdeki günlerde Ankara'ya giderek yetkililerden Dinç Bilgin'e destek vermelerini isteyeceğim. Görüşeceğim kişilerin başında da Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Temizel var. Kendisinden Bilgin'e borçlarını ödeyip tekrar düzlüğe çıkması için bir fırsat verilmesini isteyeceğim. Ekonomik krizin etkisiyle her işadamı zor duruma düşebilir ama önemli olan iyi niyetli olmaktır.

Cesur ve dürüst insan
* Necip Kalkan/İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı: Dinç Bilgin'in sonuna kadar arkasındayız. Bugüne kadar devletin el koyduğu hangi bankanın patronu çıkmış, "Getirin kardeşim benim borcum neyse ödeyeceğim" demiştir. İşte Sayın Dinç Bilgin bunu söyleyecek cesaret ve dürüstlükte bir insandır. Bunu söylemesi bile başka küçük hesaplarla karalanmaya çalışanlara en güzel cevaptır. Başarılı kuruluşları yaşatalım insanların işlerine devam etmesini sağlayalım.

Alnının akıyla çıkacak
* Şinası Ertan/KİPA ve ENDA Enerji Başkanı: Kendisinin Türk ekonomisi ve medyasına yaptığı katkı ortadadır. Bankasına el konduktan sonra yaptığı açıklamalar ve aldığı kredileri geri ödeyeceğine dair taahhüdüyle bankacılık skandalları yaşayan ülkemizde örnek bir davranış gerçekleştirmiştir. Kendisi zaten güçlüdür ve bu süreci alnının akıyla aşacaktır. Kendisine her türlü desteği vereceğiz.

Desteğimiz sürecek
* Atıl Akkan/Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı: 100 yılı aşkın süredir Ege'nin kalkınmasına, demokrasinin yerleşmesine büyük destek veren Bilgin Ailesi'nin sonuna kadar arkasındayız. Ortada ne bir dolandırma ne bir hortumlama vardır. Alınan kredi ve borçlar yeni işler kurmada kullanılmıştır ve son kuruşuna kadar ödenecektir. Desteğimizi her platformda sürdüreceğiz.

Örnek davranış içinde
* Hasan Turhan/EGS Holding Yönetim Kurulu Başkanı: Herkesin işi dönem dönem aksayabilir. Böylesi durumlarda önemli olan destek verip birçok insana iş imkanı sağlayan kuruluşları yaşatmaktır. Kanunlar çerçevesinde Dinç Bilgin'e her türlü desteği vereceğiz. Kendisi borçlarını ödeyeceğini beyan ederek ticari ahlak açısından örnek bir davranış sergilemiştir.

Bu süreç geçici
* Cem Bakioğlu/Ege Sanayici ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Konseyi Başkanı: Bu deklarasyon ilk aşamadır ve kendisi bizden ne gibi bir yardım isterse yerine getirmeye hazırız. Kendisi bankasının içini boşaltmamış ama ekonomik kriz ve sıkı para politikaları sonucu zor duruma düşmüştür. Zaten bu süreç geçicidir. Eninde sonunda aşılacaktır. Bundan sonraki aşamada ne gibi girişimlerde bulunacağımızı aramızda karar vereceğiz.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır