kapat

08.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Bilgin'e Ege'den büyük destek
İzmir'de 11 kuruluşu temsil eden 15 sanayicinin yaptığı ortak açıklamada, Dinç Bilgin'in bankasına el konulduktan sonra her türlü dürüst yaklaşımı gösterdiği belirtilerek normal ticari yaşamına dönmesi istendi

İzmir iş dünyasının önde gelen isimleri, bir deklarasyon yayınlayarak, hükümetten ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'ndan, Dinç Bilgin'e normal ticari yaşamına dönmesi için olanak tanımasını istediler.

İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği, EGS Holding, Güçbirliği Holding, Ege Genç İşadamları Derneği, İzmir Sanayici İşadamları Derneği, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı ve Enda AŞ yetkilileri, ortak bir yazılı açıklama yaptılar. "Kamuoyuna duyuru" başlığıyla yayınlanan bildiride şöyle denildi:

"Yolsuzluklardan, soygunlardan, rüşvet ve talandan arındırılmış temiz bir Türkiye yaratmak için hükümetimizin gösterdiği siyasi idare ve kararlılık dolayısıyla Ege iş alemi olarak duyduğumuz memnuniyeti özellikle belirtmek isteriz.

Her platformda ve her zaman destekçisi olduğumuz bu çabalarla devleti güçsüz düşüren tüm engellerin aşılacağına ve temiz toplum idealine adım adım yaklaşacağımıza inanıyoruz.

Hepimizin bildiği gibi, Türkiye son 25 yılda olağandışı bir dönem yaşamış, yüksek enflasyon alışılmış değerleri tahrip etmiştir.

BİRÇOK BANKA ZORDA
Bu gelişme Türkiye'de 1980'lerin başında uygulanmaya başlayan "serbest piyasa ekonomisi" sisteminin dürüst ve adil işlemesi için gerekli kurumların hayata geçirilememesi nedeniyle, tüm toplumda yozlaşmalara açık kapı bırakmıştır.

Ancak devletin borçlanma ihtiyacı ortadan kalktıkça bu furya da azalmış, bundan yararlanılarak ayakta kalan birçok banka zor duruma düşmüştür.

Bu süreçte, kötü niyetle ve kayıtdışı yollardan kolay para kazanmak isteyen bazı kimseler yanında, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle gerçekten zor durumda kalan, yıllarca ekonomiye hizmet etmiş ciddi girişimcilerimiz olduğu gözden uzak tutulmamalıdır.

EKONOMİYE KATKISI
Bu konuda en çarpıcı örneklerden birisi Sayın Dinç Bilgin'dir. Bu İzmir evladının kendi yetiştiği çevreye, İzmir'e ülkemize ve Türk basın hayatına yaptığı katkıları bir nebze olsun dile getirmenin bir kadirbilirlik gereği olduğunu düşünüyoruz.

Sayın Dinç Bilgin, gazeteciliğe Selanik'te başlayan ve 1924'ten itibaren Yeni Asır Gazetesi'ni İzmir'de çıkaran bir ailenin çocuğu olarak ülkenin en yüksek tirajlı yazılı ve görsel basın kuruluşlarını fikir hayatımıza kazandırmıştır.

Sahibi olduğu kuruluşlarda cumhuriyeti, demokrasiyi, parlamenter rejimi hiç yılmadan savunmuş, Atatürk ilkelerini her vesile ile, ticarileştirmeden savunagelmiştir.

Grubunda bulunan şirketlerde sağladığı istihdam, yarattığı iş hacmi, ekonomiye küçümsenmeyecek katkılar yapmaktadır.

Sayın Bilgin, Etibank'tan şirketleri için kullandığı krediyi, tamamen ekonomik katkı yaratmak amacıyla değerlendirmiş, sahip olduğu her kuruşun kaynağını açıklamıştır.

Ayrıca önemli olan husus, Sayın Dinç Bilgin'in devlete ve yasalara karşı saygısı ve uzlaşmacı tutumudur. Devletin bankaya el koymasından sonra bankayı boşaltmamış, kredi borcunu kabul etmiş, bir ödeme planı sunarak dürüst bir tüccardan beklenen her türlü yaklaşımı göstermiştir. Buna rağmen, mesleki dayanışma gereklerine uyulmadan bu başarılı ve şerefli hemşehrimiz ne yazıktır ki rakiplerinin yat-kat gibi ucuz saldırılarına hedef olmuştur.

Hükümetimizden ve BDDK'dan Sayın Dinç Bilgin'e uygun bir sürede mükellefiyetlerini yerine getirerek normal ticari yaşamına dönmesi için olanak tanımasını İzmir iş alemi olarak talep ediyoruz."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır