kapat

08.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Tarladan internete
Koç ve Çalık grupları internet üzerinden pamuk alım satımı yapılan ilk e-pazar yerini açtı. Tüccar ve üreticiler bu sitede hem ticaret yapacak, hem piyasayı takip edecek

Türkiye'nin ilk internet pamuk platformu kuruldu. Koç ve Çalık gruplarının ortak girişimiyle tasarlanan Kotonline, internet üzerinden business to business (b2b) ticaretin ilk örneği olacak. Kotonline, www.kotonline.com adresinde faaliyet gösterecek.

Koç Holding İş Geliştirme Koordinatörü Ali Koç ve Çalık Şirketler Grubu Başkanı Ahmet Çalık, dün bir toplantı düzenleyerek yeni işbirliği konusunda bilgi verdi.

E-pazar-yeri
B2B alanındaki "pazar yeri" sayısını artırmayı hedefleyen oluşum, bu amaçla Agromarket adında bir şirket kurdu. Kotonline şirketin ilk ürünü. Agromarket'e Koç Grubu'ndan Koç.net, Çalık Grubu'ndan ise Çalık Yatırım Bankası, Gap Pazarlama, Gap İplik ve Güneydoğu İplik ortak. Şirkete, Çalık Grubu pamuk ve tekstil alanındaki bilgi birikimini, Koç Grubu ise internet alanındaki teknolojisini koyuyor. Şirketin genel müdürü görevini Sabahnur Erdemli yürütüyor. Oluşum, Yunanistan, Bulgaristan, Özbekistan, Türkmenistan, İsrail, Suriye ve Mısır gibi önemli pamuk yetiştiricilerini de kapsayarak bir merkez olmayı hedefliyor. Kotonline, aynı zamanda piyasalarla ilgili detaylı bilgi de sunacak.

'Bilgi alışverişi sağlayan boru hattıyız'
Kotonline'In tanıtım toplantısına katılan Koç Holding İş Geliştirme Koordinotörü Ali Koç, internet ve e-ticaret alanında dünyada ve Türkiye'de değişen trendler konusunda da bilgi verdi. Son birkaç yılda yaşanan dot.com patlamasının etkisini kaybettiğini belirten Koç şunları söyledi: "Batı'da kâr etmeyen dot.com şirketlerinin borsa değerleri milyar dolarlar mertebesine yükseliyordu. Oysa bu şirketler bırakın kâr etmek, zaman zaman büyük zararlar da edebiliyorlardı. Bu trend tersine döndü. Trend Türkiye'ye de yansıyor. Koç.net'i kurarken iki amacımız vardı. İlki reel ekonomi alanındaki büyük şirketlerimizin gelirlerini e-ticaret gibi yollarla artırmak ve daha verimli kılmak. İkincisi ise kurumsal hizmet vermek. Kotonline, ikinci amacın bir ürünü. Kotonline Koç.net ağı üzerinde çalışacak bir site. Bunların sayısı artacak. Yani biz, boru hattından geçen gaz veya petrol değil, boru hattı konumundayız. Bir gün İxir, VeezyGo gibi internet servis sağlayıcılarını Koç.net üzerinden faaliyet gösterirken görürseniz şaşırmayın. Çünkü amacımız bu.

Nasıl işlem yapılacak?
* Kotonline'ın amacı pamuk üreticileriyle, pamuk alıcılarını yani ağırlıklı olarak iplik üreticilerini biraraya getirmek.

* Ekran üzerinden birbirlerine ulaşan alıcı ve satıcı, fiyat, teslim ve sevkiyat koşulları üzerinde anlaşarak işlem yapabilecekler.

* Kotonline'a üye olup işlem yapan taraflar, alım-satım sözleşmesinde yer alan ürünün kalitesinden ödeme ve teslimata kadar tüm taahhütlerini yerine getirmek zorunda olacaklar.

* Satılan pamuğun tümü belgeli olacak ve kısa süre sonra bu belgeler akredite olmuş laboratuarlardan alınacak.

* Kotonline'a üye olabilmek ve hizmetten yararlanmak için belirli bir ücret ödenecek.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır