kapat

08.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Ölürken kardeşine hayat verdi
Mary öldüğü için hayatta kalan Jodie'nin ameliyat yaraları, kardeşinin derisiyle kapatıldı!Ağustos ayında İngiltere'de dünyaya gelen Mary ve Jodie adlı siyam ikizleri, 20 saatlik bir operasyonla birbirlerinden ayrıldı.

St. Mary's Hastanesi'ndeki zorlu operasyonu gerçekleştiren 20 doktorun kimlikleri, yasalar gereği basından ve kamuoyundan gizleniyor. Ameliyatta izlenen yöntemle ilgili ayrıntıların basına sızmaması için çaba harcayan hastane yetkilileri, Mary'nin kalbe giden ana damar (aort) kesilirken öldüğünü açıkladı. Sağlık durumu iyi olan Jodie'nin ise solunum cihazına bağlandığı belirtildi.

AORT KESİLİNCE ÖLDÜ
Hastane yetkililerinin verdiği bilgilere göre, ameliyatta ilk olarak Jodie'ye nakledilmek üzere Mary'den deri parçaları alındı. Sonra aortu kesilen Mary öldü. İkinci aşamada omurilik bağları kesildi. Bu işlem sırasında doktorlar hata yapmamak için iki kez mola verdiler. 3.5 saatlik bu aşamanın ardından sıra, Mary'den alınan deri parçalarının Jodie'ye nakledilmesine geldi. 4.5 saat süren bu işlemle birlikte ameliyat bitti. Şimdi Jodie, bacaklarının ve omuriliğinin düzelebilmesi için en az 5 yıl tedavi görecek.

Jan DEVLETOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır