kapat

08.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Öpüşmek mikrop saçıyor
Londra Kraliyet Hastanesi virüs uzmanı Robert Lambkin'e göre salgın hastalıklardan nezleye birçok virüs öpüşmeyle yayılıyor

İnanması güç ama bir öpücük bin belaya yol açıyor. Londra Kraliyet Hastanesi virüs uzmanı Robert Lambkin'in açıklamalarına göre öpme alışkanlığı özellikle salgın hastalıkların yayılmasında etkili.

AŞISI YOK!
Ünlü virüs uzmanı, dudak uçuğundan, diş hastalıklarına, mide ülserinden boğaz ve solunum yolları hastalıklarına kadar birçok hastalığın öpüşme yoluyla geçtiğini belirtiyor.

Lambkin bununla kalmıyor ve iddia ediyor Batıdakiler de sevgilerini tıpkı Japonlar veya Eskimolar gibi birbirine sürünerek gösterseydi birçok salgın hastalık bugünkü kadar yaygınlaşmayacaktı! En basit nezle ve grip bile öpüşme sayesinde hızla yayılıyor. Doktorlara göre nezle ve grip hastalıklarına yol açan 200'e yakın virüs sadece öpüşme yoluyla yayılıyor. Kontrol edilmesi çok güç olan bu virüslerin bir kısmı aşı ile önlenebiliyorsa da 200 virüsü birden yok edebilen bir aşı henüz bulunamadı. Doktorlarınsa sağlıklı kalmak isteyenlere tek tavsiyesi var o da öpüşmemek!

Jan DEVLETOĞLU/LONDRA


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır