kapat

CUMARTERİ EKİ
08.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Pintiliği bırakın eskilerinizi atın
Biliyoruz; hepinizin bir deri ceketi var. Ergenlik çağından çıktığınızda anneniz almıştı. Eskimedi; hâlâ 10 yıl önceki gibi sapasağlam. Ama moda değişti. Bu yıl tüm deriler renklendi

Geçmişte, deri ceket giymenin farklı dönemlerde farklı anlamları vardı. Bir dönemin derileri yalnızca motorculara, bir dönemin derileri ise yalnızca metalcilere mâl edildi. Bu iki kavram arasıra iç içe geçti o kadar... 80'lerde "Napa"lar, o zamanki deyimle "kuzu mont"lar çıktı. Hani şu yakası kürklü, kolları kürklü, kallavi olan deri ceketler. Bazıları giydi, bazıları ağırlıktan ezildi.

Deri mont eskiden 'çocuk işi' de değildi... Çocuğun ergenlik çağını geçtiği ilk bayram (o bayram kışa denk geliyorsa) ona bir deri ceket alınırdı. Tabii Kapalı Çarşı'dan. Bunun nedenleri vardı:

1. Çocuk ergenlik çağını geçtiğinden artık büyümezdi.

2. Büyümeyince de alınan deriyi en az 15 yıl giyerdi.

3. O dönemde tek tük deri satan mağazaların (Derishow, Derimod, Teodem) dışında alternatif yoktu.

İşte biz deri konusunda böyle tutucu bir millettik. Derimizi kestirir, yine de deri ceketimizi değiştirmezdik. Hal böyle olunca moda dünyasının altın çocuklarına iş düştü. Öyle bir şey yarattılar ki herkes eski derilerinden tiksindi.

Yaklaşık 1.5 yıl önce piyasaya renkli deriler çıktı. O gün bugündür kapış kapış satılıyor. Renkli derilerin imitasyonları da çıktı piyasaya... Bu sezonun derileri sadece renkte değil, şekilde de farklı. Bel hizasında kesilen, daracık olanlardan hala var ama asıl moda olanlar uzun ve bele oturanlar. İşte seçme mağazalardan seçme örnekler...

Nerede ne var?
Mudo: Parlak deri ceketler var. Fiyatları 195 milyon lira. Özellikle taba rengi çok güzel.

Derimod: Genç ve yeni koleksiyonu "mood" yine can yakıyor. Renkli derilerin her rengi var. Kırmızı, pembe, mor... Fiyatlar 119 milyon ile 169 milyon lira arasında değişiyor.

Mango: SonbaharĞkış koleksiyonunun çok büyük bir kısmı deri. Bunun büyük bir çoğunluğu gerçek ama imitasyonlar da var. Gerçek derilerde uzun, vücuda oturan kabanlar çoğunlukta. İmitasyon olaraksa kısa ceketler, motorcu montları ve yılan derisi desenli dar modeller kullanılmış. Renkler yeşil, fuşyanın tonları, siyah, kahve, ve bej... Dar ceketlerin çoğunun yakasında ve kollarında triko kullanılmış. İmitasyonlar 38 milyon-60 milyon, gerçek deriler ise 108 milyonla 160 milyon lira arasında değişiyor.

Derishow: Derishow'un renkleri camel, mürdüm, siyah, gri... Modelleri ise dört çeşit: Uzun deri pardösü, redingot (yarım pardösü), bel üstü ve blazer. Fiyatlar 395 milyon ile 795 milyon lira arasında değişiyor. Tabii indirim sezonunu beklemek de var.

Yargıcı: Her zamanki gibi az ama öz çalışan Yargıcı'da bu yıl pardesü modelinde renkli deriler var. 'Olive' yeşil ve mürdüm rengi deriler çok başarılı. Fiyatı diğerlerinden makul; 79.900.000 lira.

En son ne aldım?
Shoe&Me'den 165 milyon liraya, siyah, sivri burunlu, yüksek topuklu bir çizme aldım. Çok kullanışlı bir çizme. Tüm kıyafetlerimle rahatlıkla kullanıyorum. Her gün yeni bir kıyafet alıyorum. Mesela bugün Guess'den mavi mont, pantolon ve ona uygun kazak aldım. Tüm bunlara ortalama 2500 dolar verdim. Burak Parfümeri'den Dermalogica'nın cilt bakım ürünlerinden aldım. Tonik, temizleme sütü, temizleme sabunu, göz altı kremi ve nemlendirici... Tüm ürünler ortalama 200 milyon lira tuttu. Parfüm olarak sürekli Angel kullanıyorum. Angel'in kokusu çok tatlı. Şeker gibi kokuyor. Ben baharatlı parfümleri hiç sevmiyorum. Arkadaşlarım sürekli Free Shop'dan benim için Angel getiriyor. Kitap ve CD alışverişimi ise D&R'dan yapıyorum. En son Füreyya adlı bir kitap ve Ricky Martin'in son CD'sini aldım. Ricky, yine yapacağını yapmış. Harika bir albüm hazırlamış. ne var ne yok?

Zerafetin zaferi
İkinci Dünya Savaşı öncesi "ihtişamlı" "romantik" ve "zarif" giysilerini çağdaş modanın çizgileriyle yenileyen Beymen de nostalji modasına uydu. Kadınsılığın öne çıktığı koleksiyonda diz ve bilek boylarında etekler, ipek elbise ve gömlekler, sıradışı şekil ve renklerdeki deriler 40'lı yılları çağrıştırıyor. Sezonun modası kürkler bu koleksiyonda da hayat buluyor. Özellikle kürk şallar ve atkılardan çok var. Çiçek şeklindeki büyük broşlar ve inci bu kıyafetleri tamamlayan en önemli aksesuvarlardan sadece birkaçı. Beymen'in bu nostaljik koleksiyonu size annelerinizden kalma eski kıyafetleri değerlendirme imkanı da sunuyor. Eski kıyafetlerinizi Beymen'den alacağınız yenileriyle kombinleyebilirsiniz.

Bu bacaklar konuşturur
Avrupa'nın adı bilinen, hatırı sayılan çorap markalarından Philippe Matignon Türkiye'ye geldi. Bu demek ki bundan sonra bacaklara daha çok bakılacak. Philippe Matignon çorapları bacakları rahatlatıyor, düşük belli modelleriyle modaya uyum sağlıyor ve göbeği sıkmıyor; jartiyer çorabıyla da iç gıcıklıyor. Düşük belli olan modelini düşük belli pantolon ve eteklerinizle giyerseniz belinizden çorabınız görünmez. Carousel, Akmerkez ve Nişantaşı'ndaki Penti World mağazalarında bulabilirsiniz.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır