kapat

CUMARTERİ EKİ
08.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Kupa'nın 'club'ları belli oldu
Uçsuz bucaksız yeşillik, minik beyaz arabaların gezindiği 920 dönümlük arazide ordan oraya top atan şık giyimli golf tutkunları...

İşte Antalya Belek'teki National Golf Club'ın içine girdiğinizde ilk göze çarpanlar. Bu klüp, golf meraklıları için altı yıl önce kurulmuş. Türkiye'nin uluslararası standartlardaki ilk kulübü olan National Golf Club, geçtiğimiz hafta üçüncüsü yapılan Cumhuriyet kupasının ev sahibi idi. 68 erkek ve 20 bayan sporcunun katıldığı turnuva oldukça heyecanlı geçti. Dörtlü gruplar halinde yarışan sporcular toplam 18 delikten oluşan zorlu parkuru en az vuruşla bitirmeye çalıştılar. Genpa'nın sponsorluğunda gerçekleşen turnuvaya katılan 88 oyuncu içinde tanıdık yüzler de vardı: Erdem Kramer ve eşi Candan Kramer, Kaya Çilingiroğlu aktif olarak yarıştılar. Candan Kramer, hafta sonu Kemer Country'de keyif için oynadıkları golften farklı olarak turnuvada yarışmanın daha heyecanlı olduğunu söylüyor: "Federasyonun ilerki yıllarda yabancı hocaların yerine geçebilecek yeni Türk hocaları eğitmesi gerek. Sağlık için faydalı bir spor, bu nedenle de gerekli değeri vermemiz gerekiyor."

YASAKLAR OYUNU
Şampiyonada yarışmacı olan Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Raif Bilir ise golf sporuna ilgiden memnun. Zengin turistlerin de golfe meraklı olduğundan söz eden Bilir "Her gelen golfçü, günde 150 dolar harcıyor, bu Türkiye için kaçırılmayacak bir potansiyeldir" diyor.

Golf, giyiminden oynandığı sahaya kadar her türlü detayın düşünüldüğü bir spor. İlk defa tanışan birisi için oldukça karmaşık gelebiliyor. Terimleri öğrenmek ise yabancı dil öğrenmek kadar zor. Golf sporunun aksesuvarları da terimler kadar karışık. Golf için en uygun giysi, bermuda şort, polo yaka tişört ve çivisiz golf ayakkabıları. Bu giysiler olmadan golf sahasına çıkmak yasak.

Tolga Bozoğlu


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır