kapat

CUMARTERİ EKİ
08.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
TÜYAP kurtlanıyor
Kitap kurtlarının bayramı TÜYAP Kitap Fuarı bugün başladı

Okurların merakla beklediği TÜYAP Kitap Fuarı başladı. 12 Kasım'a dek sürecek olan fuarın bu yılki onur yazarı Şükran Kurdakul. Ana teması ise "Küreselleşme." 259 yayınevinin stant açtığı fuarda, 72 kültür ve edebiyat etkinliği gerçekleşecek ve 200 yazar, sanatçı, bilim adamı, gazeteci ve politikacı katılacak. Konferans, sergi, ödül töreni, açık oturum olarak düzenlenen bu etkinliklerin yanı sıra, yayınevleri, yazarları için imza günleri de düzenleyecek. Ayrıca toplu kitap satışları da gerçekleşecek. Öğrenci, öğretmen ve öğretim üyelerine ücretsiz olan fuarın bu yılki giriş ücreti 1 milyon lira.

Fuarın ünlü yazarları

* Şükran Kurdakul (Onur Yazarı)
Türk edebiyatının en önemli şairlerinden olan Şükran Kurdakul, 1927'de İstanbul'da doğdu. Lise yıllarından başlayarak birçok kez tutuklandı. Banka memurluğu yaparken Yeryüzü ve Beraber dergilerini çıkardı. Tan, Yeni Gazete ve Varlık Yayınları'nda düzeltmenlik yaptı. Daha sonra Ataç yayınevini kurdu. Türkiye Yazarlar Sendikası ve PEN Yazarlar derneğininin yönetiminde yer aldı. İlk şiir kitaplarını çocuk denecek yaşta yayımlayan Kurdakul'un başlıca eserleri şunlardır: Zevklerin ve Hülyaların Şiirleri, Giderayak, Nice Kaygılardan Sonra, İzmir'in İçinde Amerikan Neferi, Acılar Dönemi, İhtiyar Yüzyıla'dır. Şairin ayrıca Şairler ve Yazarlar Sözlüğü ve Çağdaşy Türk Edebiyatı isimli eserleri de var.

* John Freely
Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerinden olan ve İletişim Yayınevi'nden yayımlanan "Saltanat Şehri İstanbul" isimli kitabı ile tanıdığımız Amerikalı yazar Freely oldukça ilginç bir sima. 17 yaşında Amerikan Deniz Kuvvetleri'ne katılarak II. Dünya Savaşı'nda Burma ve Çin'de komando olarak savaşmış. New York Üniversitesi'nde fizik doktorası yaptıktan sonra çalışmalarını Oxford Üniversitesi Bilim Tarihi bölümüne yönlendirmiş. İlk kez İstanbul'a 1960 yılında Robert Koleji'nde fizik öğretmenliği yapmak için gelmiş. Boston, Londra, Atina ve Venedik'te yaşadıktan sonra 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi'ne dönmüş.

* Tarık Ali
Fuarın en önemli isimlerinden biri de kuşkusuz Tarık Ali olacak. Çünkü Pakistanlı yazar, 1960-70 yılları Avrupası'nın en önemli politik isimlerinden biri. Oxford Üniversitesi'nden mezun olan yazar, dönemin en önemli öğrenci liderlerinden biri olarak da kabul ediliyor. Ayrıca oyunlardan kitaplara dek uzanan geniş bir yelpazede verdiği eserlerle Avrupa düşünce hayatının da en önemli isimlerinden biri olmuştur. Bu özelliğini halen sürdüren ve Londra'da yaşayan yazar, şu sıralar ise film yapımcılığı ve New Left Review dergisinin editörlüğünü yapıyor.

* Marlo Morgan
TÜYAP'ın paylaşamayacağı yazar kuşkusuz Marlo Morgan olacak. Ünü tüm dünyayı saran bu yazarı Türkiye okurları "Bir Çift Yürek" ve "Sonsuzluğun Mesajı" kitapları ile tanıyor. Yazar bu kitaplarında, Aborijinler'le birlikte yaptığı bir yolculuğu kaleme almıştı. O, bu yolculukta modern insanın yitirdiği değerleri sorgulamış ve onların bilgeliklerini öğrenmişti. Bu deneyimini anlattığı iki kitabı ise tüm dünyada en çok satanlar listelerinden uzun süre inmedi. Aborijinler'le ilgili sormak istedikleriniz varsa, Marlo Morgan'ın paneline muhakkak katılın.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır