kapat

03.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
MHP'NİN Avrupalı olma sevinci kısa sürdü
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bakanları ile yaptığı toplantıda, partisinin Avrupa'da temsil edilmeye başlandığını, bu yüzden de kongrenin demokratik geçmesinin büyük önem taşıdığı açıklamaları, bakanlar tarafından heyecanla karşılandı.

Kongre öncesinde bu haberin cazibesine kapılan bakanlar, bunu partinin Avrupa'daki önemli kurum ve kuruluşlarından olan "Avrupa Demokratlar Birliği'ne üye kabul edildiği" şeklinde algıladılar. Ancak partinin Avrupa Demokratlar Birliği'ne mi, yoksa Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Demokratlar Grubu'na mı üye olduğu, uzun süre anlaşılamadı.

MHP'li bakanlar "Dünya partisi olduk, AB bize doping yaptı" diye açıklamalar yaparken, kulisler MHP'nin Avrupa Demokratlar Birliği'ne üye olduğu yönündeki bilgiyle hareketlendi. Ancak, gerçek akşam saatlerinde ortaya çıktı. Olayı araştıran MHP kurmayları Bahçeli'nin Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ni kastettiğini, bunun bakanlar tarafından Avrupa Demokratlar Birliği olarak anlaşıldığı ortaya çıktı.

1985'te birliğe üye olan ANAP'ın Genel Başkan Yardımcısı Bülent Akarcalı da MHP'nin başvuru yapmadığını hatırlatarak, "MHP'nin başvuruda bulunabilmesi için önce ANAP ile görüşmesi gerekir. Başvurunun kabul edilmemesi için sebep yok" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır