kapat

03.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Yurt gezilerini trenle yapacak
Trafikte durması, fazla koruma istememesi, alışverişe çıkması gibi çeşitli tercihleriyle dikkat çeken Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, demiryollarının önemine dikkat çekmek ve trafik kazalarına karşı daha güvenli bir ulaşım alternatifi sunmak için bazı yurt gezilerini de trenle yapma kararı aldı.

Önceki gün TBMM Trafik Araştırma Komisyonu'nu kabulünde ulaşımda demiryolunun önemini vurgulayan Sezer, bu kararıyla görüşlerinin lafta kalmayacağını da ortaya koymuş olacak. Cumhurbaşkanının bu kararı üzerine TCDD özel vagon hazırlığına girişti. Sezer'in seyahat edeceği Cumhurbaşkanı özel salon vagonu 6 Kasım gününden itibaren seyahate hazır halde bekletilecek.

TCDD: MÜTEŞEKKİRİZ
Sezer'in tutumu TCDD'de sevinç yarattı. Yapılan yazılı açıklamaya yansıyan sevinç ifadeleri şöyle: "Cumhurbaşkanımızın trenle seyahat edecek olması, ülkemizin ve demiryollarımızın gelişmesine, geleceğine ışık tutacak örnek bir davranıştır. Bugüne kadar hak ettiği önemi görememiş olan modern çağın ulaşım aracı demiryollarımıza Cumhurbaşkanımızın ilgisi memnuniyet verici bir gelişmedir. Bu hassasiye-tinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sezer'e müteşekkiriz."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır