kapat

03.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Buzlar erimedi
Lütfü Doğan birlik duası okudu, Kutan da "Oyumuz düşüyor. El ele verelim" diye uyardı. Ancak "yenilikçiler" geç kalmış bir yemek olduğunu söyledi

Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan'ın "yenilikçi"lerle "gelenekçiler" arasındaki buzları eritmek amacıyla verdiği yemek işe yaramadı. Yenilikçilerin yarısının gelmediği yemeğe yenilikçi kanattan Abdullah Gül'ün yanı sıra Azmi Ateş, Ali Coşkun, Ergün Dağcıoğlu, İrfan Gündüz, Nazlı Ilıcak, Mehmet Ali Şahin, Zeki Ünal, Ramazan Toprak, Akif Gülle, İsmail Özün, Zeki Ergezen ve Osman Aslan katıldı. Yemekte Kutan, Genel Başkan Yardımcıları Lütfü Esengün, Temel Karamollaoğlu, Grup Başkanvekilleri Yasin Hatiboğlu ve Bülent Arınç ile aynı masaya oturdu. Yenilikçilerin hedefi haline gelen Oğuzhan Asiltürk de gözlerden uzak ve arka bir masada kendine yakın milletvekilleriyle oturmayı tercih etti.

ASKİ Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda, hiçbir konuşma yapılmadan yemeğe geçildi ve milletvekillerine domates çorbası, çoban kavurma, pilav, meyve, baklava ve çay ikram edildi. Yemeğin bitiminde, grubun üzerinde manevi ağırlığı bulunan Gümüşhane Milletvekili Lütfü Doğan yemek duası yaparak birlik ve beraberlik mesajları verdi. Doğan, ayet ve hadislerle süslediği duasında "Allahım bu yemeğin verdiği enerjiyle kalplerimizi nurlandır, kalplerimizi birbirine kaynaştır" dedi. Doğan "Üç ayların içindeyiz, mübarek Ramazan ayına giriyoruz. Bu aylarda küskünlerin, kırgınların barışması lazım" diyerek barış mesajları verdi.

Yemeğe katılan yenilikçilerden İstanbul Milletvekili İrfan Gündüz böyle bir toplantının Meclis açıldığı zaman yapılması gerektiğini belirterek, "Bu geç kalmış bir yemekti. Bu yemeğin grup seçimleri yapılmadan ve kavgaya meydan verilmeden düzenlenmesi gerekirdi" dedi. Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu da "Bu bir barış yemeği değildi. Zaten, tartışmalar da konuşulmadı. Geç kalındığı doğru. Daha önce düzenlenseydi daha yararlı olurdu" diye konuştu.

'Yeniden milletin ümidi olmalıyız'
FP'NİN barış yemeğinde Lütfü oğan'dan sonra sözü Genel Başkan Kutan aldı. O da Doğan'ın birlik ve beraberlik mesajlarını pekiştirdi. Partideki ikiliğin partiye zarar verdiğini ima eden Kutan ANAR araştırma şirketine yaptırılan anketin sonuçlarını açıkladı. Kutan, ankette FP'nin oy oranının bir önceki aya göre bir puan düştüğünü belirtti.

Kutan, Eylül'de FP'nin yüzde 14 olan oyunun Ekim ayında yüzde 13'e gerilediğini, DSP, MHP ve DYP'nin de oy kaybettiğini, ANAP'ın ise yüzde 10 olan oyunu yüzde 11'e çıkardığını anlattı. Kutan kararsızların ve çekimserlerin oyunun yüzde 30'un üzerinde olduğunu belirterek "Millet partilerden ümidini kesiyor. Biz yeniden milletin ümidi olmalıyız. Bu da ancak birlik beraberlikle olabilir" dedi. Kutan FP'nin Meclis'teki en aktif grup olmasına rağmen kamuoyunda "İyi muhalefet yapamıyor" anlayışının hakim olduğunu belirterek "El ele verelim, güzel bir çalışma yapalım, bu olumsuz imajı silelim" diye konuştu.

Komisyon krizi
Fazilet Partisi'nde grup seçimlerinden sonra Meclis komisyonu üyeliklerinin paylaşımı konusunda da kriz yaşanıyor. Önemli komisyonlardaki görevleri sona eren yenilikçiler yeni komisyonlardaki görevlerinden istifa ediyor. Önceki dönemlerde Susurluk Komisyonu Başkanlığı yapan Mehmet Elkatmış, Dilekçe Komisyonu üyeliğinden istifa etti. Milli Savunma Komisyonu'ndan Dilekçe Komisyonu'na kaydırılan Hüseyin Arı, Plan Bütçe'den Sanayi-Ticaret Komisyonu'na kaydırılan Altan Karapaşaoğlu da görevlerinden istifa etti. Azmi Ateş, İlyas Arslan ve Mehmet Ali Şahin de istifa edebileceklerini söyledi.

Hüseyin ÖZALP


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır