kapat

03.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim


Kıyamete doğru

G.Saray'dan Atatürk Kupası'nda bu kadar kötü bir futbol bekliyor muydunuz?

Bu kadar anlamsız bir maçta iyi futbol için çaba beklenemez. Maçın kendisi yanlış. Utanmadan, adına bir de Atatürk Kupası diyorlar.

* Takımı izleyen muhabirler havanın çok bozuk olduğunu söylüyorlar.

G.Saray'da birtakım tatsızlıklar olduğu kesin. Bunu hissetmemek için insanın kör olması gerek. Sturm maçı büyük ölçüde her şeyi ortaya çıkaracak. Maç kaybedilirse, herkes sakladıklarını söyleyecek, G.Saray yangın yerine dönecek. Galibiyet ve Şampiyonlar Ligi'ne devam halinde ise; ya başarı duygusu takımı tekrar toparlayacak, ya da kıyamet günü ertelenecek. Başarı sürerse erteleme de devam edecek.

* Belli oyunculara karşı bir tavır var mı takımın içinde?

G.Saray'da geçen yıllarda da huzursuzluklar zaman zaman baş gösterdi. Ama Fatih Terim ve onun hep yanında olan Mehmet Ağar, müdahele ederek sorunu büyümeden çözüyorlardı. Orada koskocaman bir boşluk var. Ben söylemekten bıktım. Ama yönetimin vurdumduymazlığı sürüyor. Kıyameti bekliyorlar. G.Saray'da otorite yok. Lucescu yönetici olarak sıfır; hatta sıfırın altında. Takımda bazı isimleri, özellikle vatandaşlarını kayırdığı belli. Hagi'ye ceza vermeyip, Fatih'e vermesi büyük gaf.

* Kaptanlık işi hâlâ kafalarda bir sorun mu?

Kaptanlık daha önceden Popescu'nun hakkıydı. Ama Popescu gelince değil de, Lucescu gelince verilmesi büyük gaf. Bu, Hagi ile birleşince "Lucescu vatandaşlarını kayırıyor" düşüncesi doğdu. Bunu kötü niyetliler kaşıdıkça dedikodular arttı ve takımı yıprattı. Eskiden G.Saray bir bütündü. Şimdi "Eskiler-Yeniler-Brezilyalılar-Romenler" var. Kaptanlığın Okan'ın hakkı olduğunu düşünenler, "Popescu kupayı kaldırmasın" diye düşünmüş olabilirler. Sanmıyorum. Ama olabilir.

Nitekim, bu laf ortalıkta dolaşıyor. Neden? Popescu ile kaptanlık sorununu yaratan Okan 3 gün önce Yozgat maçında sahanın en iyisi. Çarşamba Beşiktaş'a karşı da en kötüsü. Terim zamanında da benzer olaylar olurdu, ama konuşulmazdı bile... G.Saray içeriden-dışarıdan kemiriliyor. Bunun tüm günahı yönetime ait. Bu kadar gamsız, umursamaz, aldırışsız, teşhisi koyup tedavi için adım atmayan bir yönetim görmedim. Geri dönüşü olmayan noktaya gelmesini bekliyorlar. Takımda dedikodu yapılıyor; başıboşluk meydanda. Ama yönetim kayıp. Koskoca G.Saray, Lucescu'nun bu konuda aczini görmesine rağmen bir menajer bulamadı. Yazıklar olsun!

* Bu şartlar altında G.Saray-Sturm maçı bugünden nasıl görülüyor?

G.Saray, Sturm'la 100 kere oynasa 99'unu kazanır. G.Saray Avrupa'nın en büyük takımlarından; Sturm ise Avrupa'nın köy takımlarından biri... Köy takımları da maç kazanır. Pendik F.Bahçe'yi yendi de Türkiye'nin büyüklerinden biri mi oldu? Pendik hâlâ Pendik; F.Bahçe hâlâ F.Bahçe. Tabelalar imajı bir günde değiştiremez. G.Saray, Sturm'u evinde yenemiyorsa, Şampiyonlar Ligi'nde işi yok. Otursun oturduğu yerde; Türkiye Ligi'nde oynasın.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır