kapat

03.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim

Okurlardan

SEKA'nın deposuna kaldırılan tarihi arviş umarız süt kutusuna dönüşmez..

YAKACIK'lı okurumuz Yusuf Uğur uçak mühendisi olduğunu, özel bir şirkette teknoloji grup yöneticisi olarak çalıştığını belirtiyor, şunları yazıyor:

"HER sabah işe gidiş-dönüşlerimizde kullandığımız Soğanlık-Yakacık bağlantısı, doğalgaz çalışması yüzünden uzun süredir kilitlenmiş durumda. Yaklaşık 10 bin aile bu yolu kullandığı için meydana gelen trafiğe doğalgaz çalışması eklenince, yol yoğun saatlerde adeta iptal oluyor. Doğalgaz çalışması kaplumbağa hızından normal hıza çıkartılamaz mı?"

MALTEPELİ okurumuz Bilgin Eryüksel sorunları şöyle aktarıyor:

"İLÇE merkezine yeni ve büyük bir cami yapıldı. Hoparlörlerini çok güçlü seçmişler. Aşırı yüksek ses hem mübarek Ezan-ı Şerif'i anlaşılmaz hale getiriyor, hem rahatsız ediyor. Bebekler, küçük çocuklar, yaşlılar, hastalar uykudan korkuyla uyanıyor. Oysa ezan güzel, duygulu bir sesle, nazik bir tonda okunduğu zaman kulağa hoş gelir, namaza davetkar olur. Öteki derdimiz şu. Sistemli elektrik kesintisinin işaretleri veriliyorsa da kendisi henüz başlamadı. Fakat Maltepe'de her gün, defalarca sistemsiz elektrik kesintisi var. Elektrikli ev aletlerimiz bozuluyor, günlük yaşantımız olumsuz etkileniyor."

TARİHSEL ve kültürel duyarlılığa sahip bir diğer okurumuz, Murat Kaçar ise, Osmanlı arşivlerinin İkitelli'deki SEKA deposuna taşınmasından duyduğu kaygıyı vurguluyor; "Umarım bu çok kıymetli belgeler elimize süt kutusu, tuvalet kağıdı olarak dönmez" diyor. Doğrusu bu konuda bizim de ciddi kaygılarımız var.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır