kapat

03.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Onlar haklı çıktı!
"Okulumuzu yok etmeyin" diye feryat eden Gedikpaşa İlköğretim Okulu öğrencileri olacakları sanki 3 yıl önce gördü. Çünkü uğruna gözyaşı döktükleri okul bugün harabe halde..

BELEDİYEYE DEVREDİLDİ
1997'de dönemin Valisi Hayri Kozakçıoğlu'nun uygulamaya soktuğu projeyle Gedikpaşa İlköğretim Okulu'nun satılması kararlaştırıldı. Okul, Eminönü Belediyesi'ne devredildi.

MÜŞTERİ ÇIKMADI
OKULLARI kapatılıp satışa çıkarılan öğrenciler sokaklara dökülerek, "Okulumuzu rant uğruna yok etmeyin" diye feryat etti. Eminönü Belediyesi her iki ihalede de müşteri bulamadı.

BİR TÜRLÜ SATILAMADI
EĞİTİME katkı sağlamak için satışa çıkarılan okul için seçimlerden sonra gelen yeni yönetim de iki kez ihale açtı ancak yine müşteri çıkmadığı için satış gerçekleşmedi.

2 DAVA AÇILDI
ÖTE yandan İl Özel İdaresi, ihale şartlarına uymadığı gerekçesiyle ve depremden doğan okul ihtiyacı nedeniyle sözleşmenin iptali için Eminönü Belediyesi aleyhine dava açtı.

ÇIKMAZA GİRDİ
EMİNÖNÜ Belediyesi de, İl Özel İdaresi tarafından açılan davanın reddini isteyerek alınan tedbir kararının kaldırılması için karşı dava açtı. İki dava da henüz sonuçlanmadı.

GERÇEĞİ GÖRDÜLER
SONUÇTA, okulları kapatılırken feryat edip göz yaşı döken öğrenciler olacakları 3 yıl önce görmüş oldu. Okuldan geriye viraneleşen bina kaldı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır