kapat

03.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Yatağan'da aç-kapa komedisi
Bir haftadır bir açılıp bir kapanan termik santral bu kez bakan emriyle üç gün kapatıldı

Muğla'nın Yatağan ilçesinde termik santraldaki kükürdioksit oranının tehlike sınırının 10 katına çıkması nedeniyle bir haftadır süren alarm durumu dün de sürdü. Yatağanlıları korkutan kükürtdioksit oranı dün sabah metreküpte 6 bin mikrogramla zirveye ulaştı. Belediye hoparlörlerinden vatandaşlar evlerinden çıkmamaları için uyarılırken, Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü de ilçedeki okulların ikinci bir emre kadar tatil edildiğini açıkladı.

Bu sırada Ankara'dan TEAŞ Genel Müdürlüğü'nden gelen talimatla Yatağan Termik Santralı'nın tam kapasite çalışan 3 ünitesi geçici olarak devre dışı bırakıldı. Ancak bu kararla soluk alan Yatağanlılar, öğle saatlerinde gelen haberle şok oldu. Baca arıtması bulunmayan santralın "doğal arıtması" rüzgar yeniden esmeye başlayınca yeniden üretime geçiş emri verildi.

Enerji Bakanlığı Müsteşarı Yurdakul Yiğitgüden "Hava durumunun müsait olduğu şeklindeki bilgi üzerine, üniteler saat 13.30'-dan itibaren tekrar devreye alınmaya başlandı" dedi.

Enerji Bakanı Cumhur Ersümer' dün bir talimak vererek santralde hava koşulları nedeniyle üretime bugünden itibaren 3 gün ara verileceğini açıkladı.

Santralın bir hafta içinde 3'ncü kez üretiminin durdurulduğu, yaklaşık 500 megavata ulaşan açığın enerji kesintileriyle kapatılacağını bildirdiler.

Ahmet BAYRAK- Hüseyin KOCABIYIK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır