kapat

03.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Savaş'ın işi zorlaştı
21 Ocak 2001'de görev süresi dolacak olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, aynı göreve yeniden talip... Ancak karşısında bu kez 2 güçlü rakip var!

Dört yıllık görev süresi 21 Ocak 2001 tarihinde dolacak olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, aynı göreve yeniden talip oldu. Savaş, yeniden seçilirse 65 yaşını dolduracağı 2003 yılının Ağustos ayına kadar görevde kalacak ve bu tarihte yaş haddinden emekliye ayrılacak. Başsavcılık koltuğu için yapılacak seçimde, Savaş'ın yanı sıra,Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanı Sabih Kanadoğlu ile Yargıtay 3. Ceza Dairesi Üyesi Yılmaz Alasu da yarışacaklar. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı makamının yeni sahibi, Aralık ayının son haftasında Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nda yapılacak seçimde en fazla oy alan 5 aday arasından, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından seçilecek.

Sezer belirleyecek
Geri sayımın başladığı seçim için yoğun kulis çalışması başlatan Savaş, Kanadoğlu ve Alasu, seçimin kaderini belirleyecek Yargıtay üyeleriyle bire bir temasa geçerek destek istiyorlar.

Yargıtay çevrelerinde seçimin, Vural Savaş ile demokrat kimliği ile ön plana çıkan Kanadoğlu arasında geçeceği konuşuluyor. Savaş'a karşı bayrak açan muhafazakar kesimin, seçimde aday çıkarıp çıkarmayacağı ise henüz netleşmedi. Koridorlarda yapılan sohbetlerde, muhafazakar üyelerin Savaş'ın önünü kesmek için diğer iki adaya destek verebilecekleri olasılığı da dile getiriliyor.

Vural Savaş: RP'yi kapattırdı
HUKUK Fakültesi mezunu Vural Savaş, Aralık ve Gülnar Hakimliği görevlerinden sonra Yargıtay Tetkik Hakimliği görevine atandı. 1987'de Yargıtay Üyeliği'ne seçilen Savaş, 1997'de dönemin Cumhurbaşkanı Demirel tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirildi. Önce RP'nin, sonra da FP'nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı. Savaş, evli ve 3 çocuk babası.

Sabih Kanadoğlu: Emekliliği 2003'te
6 yıldır Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanlığı görevinde bulunan Sabih Kanadoğlu, Başsavcı olursa yaş haddinden emekli olacağı 2003 Mayısı'na kadar görevde kalacak. İ.Ü. Hukuk Fakültesi mezunu Kanadoğlu, Yargıtay üyeliğine seçilmeden önce Orhaneli, Erzurum, Bingöl, Tokat, Kırşehir, İzmir ve Bakırköy'de hakim ve savcılık görevlerinde bulundu. 1984'te Yargıtay üyeliğine seçilen Kanadoğlu, tıpkı Vural Savaş gibi evli ve 3 çocuk babası.

Yılmaz Alasu: Eski Başsavcı vekili
Otomobİl ve motosikletlere olan merakıyla dikkat çeken Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi Üyesi Yılmaz Alasu, 1965 yılında Ankara Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Erzincan, Torul, Kula, Yalova, Tekirdağ ve Kocaeli'de hakim ve savcı olarak görev yapan Yılmaz Alasu, 1986 yılında Yargıtay üyeliğine seçildi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı vekilliği görevinde de bulunan Yılmaz Alasu, 61 yaşında, evli ve bir çocuk babası.

Başsavcının görevleri
* Anayasa Mahkemesi'nde Cumhuriyet Savcılığı görevini yapmak.

* Siyasi partilerin tüzük ve programlarını denetlemek.

* Siyasi partilerin kurucularının hukuki durumlarını denetlemek.

* Siyasi partiler hakkında inceleme ve soruşturma yapmak.

* Siyasi partilerin kapatılması hakkında dava açmak.

* Büyükşehir Belediye Başkanları ile üst düzey bürokratlarla ilgili soruşturmaları yürütmek.

Damadı kaybedince sevindi
VURAL Savaş, yeniden başsavcı seçilmek için kulis çalışmalarını yürütürken, damadı Selim Gençler, TİGİAD (Türkiye Genç İş Adamları Derneği) seçimini kaybetti. Savaş, damadı için esprili bir dille "Kaybetti ama çok da iyi oldu. İnsan ilk girdiği seçimi kaybetmeli ki daha çok yaşama asılsın. Bu nedenle hiç üzülmedim" dedi.

Savaş, kendi yarışının, damadınınkinden farklı olduğunu da sözlerine ekledi. Genç Su markasıyla su piyasasında faaliyet gösteren 36 yaşındaki damat Gençler, TİGİAD Ankara Şube Başkanlığı'na aday olmuştu. Ancak Gençler, geçen Cumartesi yapılan seçimde başarılı olamadı.

Taki DOĞAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır