kapat

03.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Trilyonluk fidye dramı
Nuri Ergin, Naim Saruhan adlı tutuklunun babasını çağırarak, oğlunun canına karşılık 1 trilyon fidye istedi

Polise haber veren endişeli baba, tahsilatçı avukat Tuncay Kütükoğlu'nu yakalattı. Ancak oğlu tehlikede

Karagümrük Çetesi'nin elebaşı Nuri Ergin, Naim Saruhan adlı tutuklunun babasını cezaevine çağırdı ve "Oğlunu idam edeceğiz. Kurtarmak istiyorsan 1 trilyon öde" dedi. Teklifi kabul etmiş gibi gözüken endişeli baba Mustafa Saruhan, fidyenin 5 milyarlık teminatını Ergin'in avukatı Tuncay Kütükoğlu'na öderken, Adalet Bakanlığı'na ve polise de haber verdi. Harekete geçen polis, avukatı Nuri Ergin'in ziyaretine gelince yakaladı.

Bursa Cezaevi'nde adam yaralama suçundan tutuklu bulunan Naim Saruhan, Uşak Cezaevi'ne nakledildi. Bunun üzerine Nuri Ergin, Naim Saruhan'ın babasına haber göndererek cezaevine çağırdı. Çanakkale Biga'da galericilik yapan Mustafa Saruhan, oğluna bir şey olacağından korkarak Nuri Ergin'i ziyarete gitti.

İdam fermanı yazıldı
Karagümrük Çetesi'nin elebaşı Nuri Ergin, baba Saruhan'a, "Oğlun, Bursa Cezaevi'ndeyken, içeriye silah sokacak olan adamımı ihbar edip yakalattı. Bunun için onu öldüreceğiz. İdam fermanını yazdık. Ama onu kurtarmak istiyorsan bize 1 trilyon verirsin" dedi.

Bunun üzerine Çanakkale'ye dönen Mustafa Saruhan, ertesi gün Nuri Ergin'in avukatı Tuncay Kütükoğlu'na teminat olarak 5 milyar verdi. Daha önce Adalet Bakanlığı'na yazı yazarak Karagümrük Çetesi'nin oğlunu öldüreceklerini söyleyip kendisinden para istediğini belirten Mustafa Saruhan, polise de başından geçenleri anlattı.

Özel izinle sorgulandı
Harekete geçen İstanbul, Çanakkale ve Uşak Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ortak bir operasyon düzenleyerek Avukat Tuncay Kütükoğlu'nu, Uşak Cezaevi'ne geldiği sırada gözaltına aldı. Uşak Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'nde, Adalet Bakanlığı'nın özel izniyle sorgulanan Kütükoğlu, Mustafa Saruhan'la da yüzleştirildi.

Saruhan'ın teşhisinden sonra İzmir DGM'ye sevkedilen avukat, "çıkar amaçlı suç örgütü mensubu olmak ve örgüt adına faaliyette bulunmak" suçundan tutuklandı. Karagümrük Çetesi'nin avukatı, Buca Cezaevi'ne konuldu. Bu arada Tuncay Kütükoğlu'nun, bir para tahsilatından 33 milyarı zimmetine geçirdiği iddiasıyla da arandığı ortaya çıktı.

Ancak baba Mustafa Saruhan, Uşak Cezaevi'ndeki son gelişmelerden sonra oğlundan alacağı haberi endişeyle bekliyor.

En renkli mafya babası Nuriş!
Karagümrüklü Nuri Ergin, küçük kardeşi Vedat'ı da yanına alarak yeraltı dünyasına hızlı bir giriş yaptı. İstanbul'da, bombalamadan adam yaralamaya kadar birçok suça imza attıktan sonra, ünlerini tüm Türkiye'ye yaydılar.

Karagümrük Çetesi, Sibel Can, Hakan Ural, Karahan Çantay ile başrolü paylaştıkları Telekulak Skandalı sayesinde medyatikliğin zirvesine yerleştiler.

Tam bir firarkolik
Mahkeme salonlarında ömür tüketen Nuri Ergin ve adamları, cezaevlerinin büyük bir kısmını da ikinci ev belledi. Öyle ki, istedikleri zaman girdiler, istedikleri zaman çıktılar... Bunun için, kendini "firarkolik" diye tanımladı Nuri Ergin. Firar rekorunu elinde tutan Nuri Ergin, tam 3 kez jandarmaların elinden kaçtı.

Kartal Özel Tip Cezaevi'ne taşınan Nuri Ergin, Alaattin Çakıcı'yla düşman oldu. Çakıcı ona "Ciguli" diye hitap edince de öfkeden çılgına döndü. Ve, Çakıcı için: "Şerbeti katmerlenmiş şambabası, cini alınmış lamba, boyalı saçlı..." dedi. Çakıcı ile Nuriş arasındaki sözlü savaş sokaklara taştı. İki taraftan 6 kişi ölünce DGM'de açılan davalarda Nuriş'in 249, Çakıcı'nın da 392 yıl hapsi istendi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır