kapat

03.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Kudüs'te İntihar saldırısı
İsrail ile Filistin'in ortak ateşkes ilan etmesine kısa bir süre kala Hamas, Kudüs'te bombalı bir saldırıda bulundu. 2 İsrailli paramparça oldu

İsrail'in eski başbakanlarından Şimon Peres'in aracılığıyla Filistin lideri Yaser Arafat ve İsrail Başbakanı Ehud Barak ortak olarak ateşkes ilan edecekti. Ancak 2 Kasım'ı savaşın başlama günü ilan eden aşırı dinci gruplar barışı kana bulamak için harekete geçti. Hedef, Kudüs'ün batısındaki Mahane Yeduha isimli alışveriş merkezinin bulunduğu caddeydi. Teröristler, caddenin girişine park ettikleri aracı havaya uçurdu. Bombalı saldırıda biri kadın iki İsrailli hayatını kaybetti, 9 İsrailli de hafif yaralandı.

"İNTİFADA'YA DEVAM"
Bir İsrail askeri "Sirenleri açık bir polis otosu, beyaz bir otomobili takip ediyordu. Araç, caddeye girdi. Ardından patlama sesi geldi" dedi. Saldırıya tepki gösteren aşırı Ortodoks gençler hemen bölgeden uzaklaştırıldı. İsrail hükümeti, tek sorumlunun Filistin hükümeti olduğunu söyledi. Arafat'ı cezaevlerindeki Hamas militanlarını serbest bırakmakla suçlayan İsrail tarafı, barış umutlarını da söndürdü. Alışveriş merkezine daha önce de 1998 yılında saldırı düzenlenmiş, 2 kişi ölmüş, 21 kişi yaralanmıştı.

Saldırının ardında aşırı dinci Hamas örgütü olduğu söyleniyor. Öte yandan Arafat'a bağlı el Fetih grubu, barışın olmayacağı açıklamasını yapıp intifadaya devam kararı aldı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır