kapat

01.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
ANAP, sınırlı af istedi
Genel Başkan Yılmaz Kars'ta olduğu için Meclis Grup toplantısında Genel Başkan Vekili olarak konuşan Taşar, "Sadece sınırlı affa sıcak baktıklarını" söyledi

Başbakan Yardımcısı ve ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz Kars'ta olduğu için ANAP'ın dünkü Meclis Grup toplantısında Genel Başkan Vekili olarak Mustafa Taşar konuştu. Mesajlarını 6 sayfalık yazılı metinden okuyan Taşar, affı hükümetin önünde çözüm bekleyen bir sorun olarak görmediklerini belirtirken, sadece sınırlı affa sıcak baktıklarını bildirdi.

İktidarların insanlara umut dağıtmadan önce hesabını iyi yapması gerektiğini anlatan Taşar, "Şimdi bu umutları ortada bırakmak sorumlu hükümet olarak hiç mümkün değildir. Yalnız, bu konuyu hapishanelerin dolmasını gerekçe göstererek gündeme getirmek, siyasi prim elde etme düşüncesiyle kullanmak, insanların umutlarını kırmaktan daha kötü ve çirkindir" dedi. Taşar şöyle devam etti: "Son derece sınırlı bir affın, hem oluşturulan af beklentilerini cevaplamak hem de adalet mekanizmasına güveni zedelemeyecek bir çözümle aşılmasını bugün için gerekli görüyoruz."

İRTİCAYLA MÜCADELE
Taşar, irtica ile mücadele görüntüsü altında dine karşıymış gibi bir tavır sergilenmesinin milleti rahatsız ettiğini belirterek, "ANAP olarak biz irtica ile mücadele denilerek vatandaşlarımızın bir kısmının itilip kakılmasına, ikinci sınıf vatandaş yerine konulmasına, onlara ayrı bir hukuk uygulanmasına kesinlikle karşıyız. Bu çerçevede başta imam hatip liseleri yüzünden meslek liselerinin tamamının mezunlarının üniversite sınavında mağdur edilmesinin toplumumuzda kalıcı yaralar açtığına işaret etmek istiyorum" dedi.

Taşar, imam hatip okullarındaki kız öğrenci yasağının gözden geçirilmesini de istedi. Taşar, AB üyeliği için her türlü katkıyı sunacaklarını ancak milli çıkarlardan tavizi ön şart koşan, devletin bekasını tehdit altına düşürecek bir azınlık politikasını dayatan AB üyeliğine karşı olduklarını açıkladı.

SİLAH TARTIŞMASI YAŞANDI
Toplantının basına kapalı bölümünde Maliye Bakanı Sümer Oral, bütçeyi anlatırken "askeri harcamalar" tartışma konusu oldu. İstanbul Milletvekili Emre Kocaoğlu, bütçe tasarısında 4.8 katrilyon lira olarak yer alan "Diğer cari harcamalar" kaleminden askeri silah ve teçhizatı alımı için 3.5 katrilyon lira ayrıldığını iddia etti. Kocaoğlu, askeri harcamaların bu bütçe kaleminden çıkarılıp memurlara dağıtılmasını önerdi ve "Böylece memura verilen zam yüzde 10'dan yüzde 35'e çıkardı" dedi.

Maliye Bakanı Sümer Oral, Kocaoğlu'nun iddiasını doğruladı ancak öneriye karşı çıktı ve "Bu bir bütçe tekniği meselesidir, askeri harcamaları bu kalemden çıkaramayız" diye karşılık verdi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır