kapat

31.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
KISA KISA KISA

Sezer Ürdün yolcusu
Dışişleri Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, resmi bir ziyaret için 14-16 Kasım 2000 tarihleri arasında Ürdün'e gidecek. Kral Abdullah'ın davetlisi olan Sezer'in gündeminde ikili ilişkiler ve bölgesel konular olacağı bildirildi. Öte yandan Suriye Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Abdülhalim Haddam da Perşembe günü Türkiye'de olacak. Suriye lideri Beşar Esad'ın bir mesajını Sezer'e iletmek amacıyla Türkiye'ye geleceği belirtilen Haddam, Başbakan Bülent Ecevit ve TBMM Başkanı Ömer İzgi ile de görüşecek. Haddam, Cuma günü Türkiye'den ayrılacak.

Bakan oynadı halk alkışladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Antalya'da Cumhuriyet'in 77. yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen Cumhuriyet Şöleni'nde belediye başkanları ile birlikte sahneye çıkarak zeybek oynadı. Okuyan, halktan büyük alkış aldı. Türk Halk Müziği sanatçısı Sümer Ezgü'nün ricasını kırmayan Bakan Okuyan, oturduğu yerden de mendil sallayarak türkülere eşlik etti.

Bakan Okuyan'a Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Kepez Belediye Başkanı Mehmet Atay da eşlik etti.

Dilek SİNCAR

Sucuklu yumurta
FP İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş, arkadaşları ile sohbet ederken sağlık konusunda hiç bir problemi olmadığını aktardı. Diyet yapmadığını, kollesterol gibi bir sorunu da bulunmadığını söyledi. 67 yaşındaki Yalçıntaş'ı dinleyenler "Peki ne yer ne içersin?" diye sorunca da devam etti:

"Annem hazırlar, ben itiraz etmeden yerim. Sucuklu yumurta, bal, kaymak, süt. Sebze, meyve. Annem sofraya ne getirirse onun dışına çıkmam. Diyet uzmanım da, doktorum da 86 yaşındaki annem..."

Güvenilir Ermeni tercüman
TBMM Başkanlık Divanı geçen hafta Ömer İzgi başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Toplantıda Meclis'in sözde Ermeni soykırımı konusunda çalışmalarda bulunması ve gerçeklerin bir kitapta toplanarak dünya parlamentolarına gönderilmesi benimsendi. Bu kitap hazırlanırken Ermeni kaynakları ve Ermenice belgelerden de yararlanılacaktı. Ancak TBMM Başkanı Ömer İzgi bir soruna dikkat çekerek şöyle dedi:

"Ermenice bilen kişiler, kendi tarihlerine ilişkin belgeleri tercüme ederken, aleyhlerine olacak unsurları temizliyorlar. Şimdi güvenilir bir Ermeni tercüman arıyoruz"

Şekersiz kahve
Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, bir toplantıya katılmak üzere Almanya'nın Düsseldorf kentine gitti. Bakan akşam yemeğini de uçakta yedi. Okuyan, ekmek dilimleri eşliğinde, makarna, salata, soğuk et tabağı ve tatlısını yiyip bitirdi. Sonra da hostese seslendi:

- Bir kahve lütfen. Şekersiz olsun, kilo alıyorum...

Taşar Com.
ANAP Gaziantep milletvekili Mustafa Taşar, internette kurduğu web sitesinde hergün yeni sayfalar oluşturuyor. Taşar sitesine "Sevdiğim şarkılar" ve "Sevdiğim fıkralar" bölümlerini de ekledi. Bu sayfalarda da 15 ayrı şarkı sözü ile 40 fıkraya yer verdi. Taşar'ın gözdesi lazlar ve avcılarla ilgili fıkralar. Sevdiği şarkılar listesinin başında ise şu parça yer alıyor:

- Ellerim hep böyle boş, boş mu kalacaktı?

Mezarlıktaki Bakan
MHP'li Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu geçen hafta Çanakkale'deydi.

Bakanlığı ile ilgili incelemelerde bulundu, yetkililerle görüştü, parti teşkilatını ziyaret etti ve vatandaşlarla biraraya geldi.

Bakan Mirzaoğlu Çanakkale'den sonra da, Çan ilçesine hareket etti.

Buradan da Bodurlar köyüne geçti. Saat 22.00 olmuş hava kararmıştı.

Mirzaoğlu köye girer girmez doğruca mezarlığa gitti.

Yıllara dayalı bir dostluğu bulunan ve bir trafik kazasında hayatını kaybeden MHP Milletvekili Sıtkı Turan'ın mezarı başında dua etti, eşine başsağlığı diledi ve Ankara'ya döndü.

Ecevit kontrol kulesi kargaşasına el koydu
Hava trafik kontrolörlerinin ücret yetersizliği ve çalışma şartlarının elverişsizliği nedeniyle bir süredir yaptıkları işi yavaşlatma eylemine Başbakan Bülent Ecevit el attı. Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'la konuyla ilgili gelişmeleri değerlendiren Ecevit, "Havacılık İstişare Kurulu" oluşturulmasını kararlaştırdı. Kurulun başkanlığına 55. hükümet döneminde Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevini yapan Celal Derya getirildi. Kurul, hava kontrolörlerinin sorunlarını inceledikten sonra alınması gereken önlemler konusunda Başbakanlığa önerilerde bulunacak.

Ulaştırma Bakanlığı geçen ay Başbakanlığa 351 yeni hava kontrolörü kadrosu verilmesi ve ücretlerin en az 3'te 1 oranında yükseltilmesi için yazı yazmıştı. Buna Hazine olumlu görüş bildirirken Maliye Bakanlığı'nın henüz onay vermediği, bu nedenle yazının Başbakanlık'ta bekletildiği öğrenildi.

Fatma Sibel YÜKSEK

Fazilet'te barış yemeği
Fazilet Partisi Başkanlık Divanı, dün toplanarak geçen hafta Melis Başkanlık divanı ve Grup Yönetim Kurulu seçimleri nedeniyle çıkan tartışmaları, yenilikçiler ile Oğuzhan Asiltürk arasında yaşanan tartışmaları değerlendirdi. Genel Başkan Recai Kutan "Parti içinde görüş ayrılıkları olması elbette normaldir. Grup toplantılarımızda elbette herkes istediği görüşü savunur. Ama bu tartışmaların parti dışına yansıması yanlış oldu. Hem Oğuzhan Bey hem de diğer arkadaşlarımızın yaptıkları doğru değil" dedi. Başkanlık Divanı'nda yenilikçilere barış elinin uzatılması için bir hafta içinde Recai Kutan'ın milletvekillerini bir yemekte bir araya getirmesi görüşü benimsendi.

Hüseyin ÖZALP


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır