kapat

31.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
İşte protokoldeki garson
Şeref tribününde, Cumhurbaşkanı A. Necdet Sezer ile birlikte İstiklal Marşı'nı söyleyen 27 yıllık garson Nuri Pelit, "Komut geldi, zınk diye durdum" dedi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 77. yıl töreni sırasında şeref tribününde, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in hemen arkasında bir garson dimdik ayakta duruyordu. Garson, Cumhurbaşkanı ve şeref tribününde bulunan diğer zevata servis yaptıktan sonra tribünü terk edecekti.

TEPSİYLE ESAS DURUŞ
Ancak tam bu sırada tören komutanının komutu duyuldu. Herkes hazırola geçip İstiklal Marşı'nı söylemeye başladı. Tabii garson da bir elinde tepsiyi tutarken diğer elini esas duruşa uygun hale getirip marşa eşlik etti. Aynı anda kameralar ve fotoğraf makinaları çalışmaya başladı. Garson, beyaz gömleği, siyah papyon ve yeleği ile Cumhurbaşkanı'nın bir adım gerisinden görüntülerde yer aldı.

Protokolu delen bu garson, Devlet Konukevi'nde görevli 27 yıllık meslek deneyimi bulunan Nuri Pelit'ten başkası değildi. 42 yaşındaki Pelit, o anı SABAH'a şöyle anlattı:

BİZE BÖYLE ÖĞRETİLDİ
"İkramı yaptıktan sonra tam geri dönüp gidiyordum ki, komut geldi. Zınk diye olduğum yerde durdum. İstiklal Marşı bu. Her Türk vatandaşının en önemli görevi. Ben de marşımı söyledim. Nerede ve ne durumda olunursa olunsun yüksek sesle söylerim İstiklal Marşı'nı. Tesadüf bu ya, Sayın Cumhurbaşkanımız'ın hemen arkasında yakalandık. Marş söylenirken hareket etmem ve geri dönerek yerime geçmem olmazdı. Bize böyle öğretildi."

Nuri Pelit Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e meyvesuyu, Başbakan Bülent Ecevit'e açık çay ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'na ise su ikram etmiş.

Taki DOĞAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır