kapat

31.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Arif'in çiftliği!
Fazilet'li Kağıthane Belediye Başkanı Arif Calban'la ilgili olarak ANAP ve DSP'liler yeni ve ağır suçlamalarla dolu iddialar ortaya attı. Başkan Arif Calban'ın 3 dönemdir ilçeyi babasının çiftliği gibi yönettiği, kendisine ve yandaşlarına çıkarlar sağladığı iddia edildi

Hesabını verecek
ANAP ve DSP'li ilçe yöneticileri ve Belediye Meclisi üyeleri, Fazilet'li Başkan Arif Calban hakkında SABAH-İSTANBUL aracılığıyla daha önce ortaya attıkları iddialara yenilerini ekledi. ANAP'lı Meclis üyesi Suat Neidim, "Artık meydan eskisi gibi boş değil. Soluğumuzu her an Calban'ın ensesinde hissettireceğiz. Başkan 3 dönemdir yaptıklarının hesabını verecek" dedi.

Dağ taş kaçak yapı
Calban'la ilgili iddiaların yeraldığı haberimiz Kağıthane Belediye Meclisi gündeminin ilk sırasına oturdu. İlçede her taşın altında "Sarılar" adlı şirketin çıktığını belirten ANAP ve DSP'liler, "Kağıthane bu şirkete peşkeş çekildi; şirket dağı taşı kaçak binayla doldurdu. Calban bunları görmüyor" dedi.

İnkar para etmedi
Kağıthane'nin göbeğindeki kaçak yapının fotoğrafının başka yerde çekildiğini iddia eden Calban'ın bu inkarı da bir sonuç vermedi. Calban Belediye Meclisi'nde ağır eleştirilere uğrarken, yeni yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları da ilçede bomba gibi patladı. ANAP ve DSP'liler kesin konuştu: "Calban dönemine sünger çekeceğiz."

İşte yeni iddialar

1-Soyulma-taşınma
Elleri bağlanarak evinin soyulduğu iddiaları, "Başkan Calban'ın Bahçeşehir'deki süper-lüks evine taşınması ve Belediye'nin bir güvenlik firmasıyla anlaşma yapması" ile aynı tarihlere denk geldi. Yaygın iddiaya göre soygun senaryosuyla minareye kılıf giydirildi.

2-Vekil kızına torpil
Belediyenin planlama bölümünde çalışan Mimar Betül Zengin Aytaç, FP İstanbul Milletvekili Bahri Zengin'in kızı. Ücretli doğum iznine ayrılabilmesi için usulsüz olarak Başkan Danışmanı yapıldı.

3-Belediye Meclis üyesi Orhan Özer'e sus payı
Geçen dönem Arif Calban hakkında soruşturma komisyonu kurulması için imza veren Belediye Meclis üyesi Orhan Özer bu dönem herkesi şaşırtan bir kararla Belediye Başkan Yardımcılığı'na getirildi. Geçen dönem bir oylamada çift pusula aldığı gerekçesiyle Calban tarafından azarlanan Özer, ona "Hırsızlığı sizden öğrendik" diye yanıt vermişti.

4-Kardeşinin 200 milyon maaşla aldığı lüks oto
Calban'ın 200 milyon lira maaşla Özel Kalem Müdürlüğü'ne getirdiği kardeşi Tahsin Calban, kısa zamanda son model bir otomobilin sahibi oldu. Bu da, kafalarda bazı soru işaretleri yarattı.

5-Başkan maaşıyla alınan lüks dubleks daireler
Lale-Kent Sitesi'nde, tapuda Başkan'ın eşi İnci Calban adına 6818-1 sicil numarasıyla kayıtlı dubleks bir daire bulunuyor. Bu sitede Arif Calban'a ait en az 4 dairenin daha bulunduğu iddiaları çok yaygın. Kağıthane Hilal Konutları'nda da bir dairesinin olduğu öne sürülüyor.

6-Her taşın altından çıkan Sarılar şirketi
Kağıthane'de Sarılar adlı şirketin çok sayıda kaçak ve ruhsatsız inşaatı var. Merkez Mahallesi'nde, evlerin arasında yapımına göz yumulan benzin istasyonu da bu şirkete ait. ANAP ve DSP'li Meclis üyeleri soruyor: "Her taşın altında çıkan bu Sarılar şirketi neyin nesidir, sahipleri kimdir? Şirket, Başkan Calban'la hangi ilişkiler içerisindedir? Sarılar şirketine bu sınırsız imtiyaz nasıl ve hangi sebeple sağlanıyor?"

HAYDİ BAŞKAN BU İDDİALARA CEVAP VER

ŞENOL BAŞTAKAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır