kapat

31.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Özaydınlı: Kur politikası otomotivi tehdit ediyor
Tofaş Grubu Başkanı, TL'nin aşırı değerlenmesi nedeniyle sektörün potansiyelinin zor durumda olduğunu söyledi

Koç Holding Tofaş Grubu Başkanı Bülend Özaydınlı, Türk Lirası'nın aşırı değerlenmesi ve gerekli önlemlerin de alınmaması nedeniyle, Türkiye'nin otomotivdeki potansiyelinin ciddi bir tehdit altında olduğunu söyledi. NTV MSNBC'de yayınlanan habere göre Özaydınlı, "Eleştirmek, istikrar programına destek vermemek anlamına gelmez. Elbette, para politikasının kendi içinde eleştirilecek yönleri vardır" dedi.

BAKIŞ EKSİKLİĞİ
Ekonomik politikanın ağırlıklı olarak para politikasına dayanmasını ve başka parametrelerin hesaba katılmamasını eleştiren Özaydınlı, bütün unsurları bir şemsiye altında birleştiren, bütünlük içinde geniş perspektifi olan bir bakış eksikliğini vurguladı. Alınan yatırım kararlarının asgari 3 yıllık süreler içinde hayata geçirildiğine dikkat çeken Özaydınlı, "Gerçekleri görmüyoruz ve bu da bizi tehlikeli bir iyimserliğe sürüklüyor" dedi. Özaydınlı, enflasyonun düşürülmesi için talebi kısma yönteminin kullanılmasını da eleştirdi.

Özaydınlı, ince ayarların sadece döviz dengesine bakılarak yapılmasının yanlış olduğunu belirterek, iki yıl sonra alınacak önlemlerin çok geç kalacağını söyledi. Yatırımcının her yıl yeni bir durum ve riskli bir ortamla karşılaştığını vurgulayan Özaydınlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

VERGİ KORKUSU
"Hergün her şeyin değişebildiği, beklenmedik bir vergi gelebilir kaygısının yaşandığı, enflasyonun devlet için ayrı, özel sektör için ayrı hesaplandığı, istikrarsızlığın yaşandığı bir ülkeye yabancı yatırımların neden akmadığını merak etmek abes. Daha epeyce yolumuz var."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır