kapat

30.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Hagi Aslan'ı uyandırdı
G.Saray, Hagi'nin attığı ikinci golden sonra Ali Sami Yen'de resital sundu. Bülent'in bir kafası da direkten döndü

Ali Sami Yen tribünleri bu yıl farklı bir kimliğe büründü. UEFA ve Süper Kupa Şampiyonu G.Saray evinde hep yalnız kalıyor, taraftar Avrupa maçları hariç takımına ilgi göstermiyordu. Yalnızca, Sturm Graz ve Samsunspor yenilgilerinden sonra tribüne koşmuşlardı. Dün de öyle oldu. Beşiktaş ve Monaco'ya karşı alınan farklı mağlubiyetlerden sonra dosta düşmana "Takımın arkasındayız" masajı verdiler. Futbolcuları, "Yenilsen de, yensen de taraftarın seninle" şarkısıyla karşılayıp desteklediler.

Yimpaş Yozgatspor, Birinci Lig deneyimine sahip futbolculardan kurulu toplama bir takım görünümündeydi. Cihat, Mustafa ve Cengizhan gibi Ali Sami Yen'in havasını solumuş eski G.Saraylılar da kadroda göze çarpıyordu. G.Saray'da Okan, Suat, Bülent Akınlı orta sahaya Ergün soldan, Hagi de oyun kurucu olarak destek verdi. Yozgat ise, Lucescu'nun G.Saray'ını birçok kez yenilgiye uğratan taktiği uygulamayı hedeflemişti: Defansı kalabalık ve sağlam tutmak; orta alanda kapılan topları bu alanı çabuk geçip ilerideki hızlı adamlarla buluşturmak.

Goller ateşledi
Bu taktik, Bülent Akın'ın da hatalı paslarıyla G.Saray'ın golüne kadar iyi tuttu. İleride yalnızları oynayan Jardel üç asist (!) yaptı. Rakibi Preko'ya verdiği geri pas direkten döndü. İkinci hatasını uzun bir koşuyla defansına gelerek telafi etti. Üçüncüsünde Yimpaş kalesine dönüp Hakan'a gol pasını uzattı. Ve 35. dakikada gelen bu gol Cimbom'u ateşledi. Jardel'in bir topu da direkten döndü.

İkinci yarıya kaldığı yerden başlayan Cimbom'un sağlı sollu ataklarında bir türlü gelmeyen gol vuruşu için tribünlerin çağrısı başladı. "Serkan Aykut sahaya." Tam 10 dakika bağırdılar. Lucescu da Suat'ı çıkarıp Serkan'ı oyuna aldı. İkinci değişiklik için kenara gelen Hagi 4. hakemden veto yiyince, sahaya döndü. Nefis aşırtma golüyle tribünleri ayağa kaldırıp yerini Faruk'a bıraktığında 63 dakika geçmişti.

Bulduğu her golden sonra daha iyi oynayan Cimbom'da son noktayı forvet oyuncuları değil, Popescu'nun yerine oynayan Emre Aşık koydu. 3 farklı galibiyetle kendine gelen G.Saray'ın ligin en çok koşan takımlarından Yozgat'a karşı "zaman zaman" eski günlerindeki gibi pres yapması Beşiktaş ve Sturm maçları öncesi en önemli unsurlardandı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır