kapat

30.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
"Günah keçisi oldum"
Kapatılan RP'nin siyasi yasaklı lideri Necmettin Erbakan'ın sağ kolu Malatya FP Milletvekili Oğuzhan Asiltürk sonunda isyan etti ve "Günah keçisi oldum" dedi.

FP'nin yenilikçi kanadının temsilcisi Kayseri Milletvekili Abdulah Gül ve arkadaşlarını partiden tasfiye etmek istemekle suçlanan Asiltürk, yakın çevresine yaptığı değerlendirmede "Asabiyim, ne yapayım? Bundan önce yaptığım açıklamalar ve çıkışlarım nedeniyle son olayda da suçlu ben oldum" dedi.

LÜTFİ BEY'İN KARARI
FP'de krize yol açan olan meclis başkanlığı, idare amirliği, katip üyelikler ve grup yönetim kurulu üyelikleri için isim yazılı pusulalar dağıttığı ve grup mührünü vurdurduğu gerekçesiyle suçlanan Asiltürk, bu konudaki kararın da kendisine ait olmadığını dile getirdi. Bu kararın FP Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Esengün tarafından alındığını ve uygulamaya geçirildiğini belirten Asiltürk'ün, "Oylamanın nasıl yapılması gerektiği konusunda Lütfi Bey karar verdi. Benim bir dahlim olmadı, ancak suç benim üzerime kaldı. Ben de bunun savunmasını yapmak zorunda kaldım" diye konuştuğu kaydedildi.

Asiltürk'ün, çevresine "Abdullah Bey ve arkadaşları, bu kararın kimin tarafından alındığını iyi biliyorlar. Ama istismar etmek, beni suçlamak işlerine geliyor" diye yakındığı öğrenildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır