kapat

30.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
'İnsan kaçakçılığı' çete suçu oluyor
Türkiye'den yabancı ülkelere yasadışı yollarla insan kaçıranlar 'çete kurmak" suçundan yargılanacak. Bu suçta kullanılan araçlara el konulacak

Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Türk Ceza Kanunu'nun 313'üncü maddesinde değişiklik yapılarak insan kaçakçılığının da çete suçu kapsamına alınacağını bildirdi.

Türk, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Adalet Bakanlığı'nın da destek verdiği kanun tasarısı ile TCK'nın 313'üncü maddesine 'insan kaçakçılığı' tanımının da eklenerek bu suçun çete kapsamına alınacağını açıkladı.

YOĞUN MÜCADELE
Yasada yapılacak değişiklik ile insan kaçakçılığında kullanılan taşıma araçlarına da el konulma imkanının getirileceğini bildiren Adalet Bakanı Türk, Türkiye'nin yasadışı göç konusunda transit bir ülke olarak kullanıldığını belirtti. Türkiye'ye gizlice giren ve buradan bir Avrupa ülkesine gitmeye çalışanlardan kişi başına 7 bin 500 mark alındığını da bildiren Türk, insan tacirleri ile mücadelenin yoğunlaştırıldığını kaydetti.

Öte yandan son dört yıl içinde Türkiye üzerinden gerçekleştirilen insan kaçakçılığında büyük bir artış görülüyor. Türkiye üzerinden Avrupa'ya yasa dışı biçimde geçmek isteyenlerden 145 bin 628 kişinin yakalandığı ve bunların sınır dışı edildiği bildirildi. Son 4 yılda Türkiye'de yakalanan kaçak göçmenlerin sayısı ise şöyle:

1997 : 28 bin 439 kişi

1998 : 29 bin 426 kişi

1999 : 47 bin 518 kişi

2000 : 40 bin 245 kişi (ilk 7 ay)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır